Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 9 / Lag med girlpower när Sverige får biljett till Barcelona och finalen för Nations Cup

Lag med girlpower när Sverige får biljett till Barcelona och finalen för Nations Cup

Sverige har tackat ja till plats i den prestigefyllda säsongsavslutningen – och det är formstarka tjejer som representerar regerande världsmästarnationen. – De har visat bra form och är taggade på uppgiften, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Laget som åker till finalen för årets Longines FEI Jumping Nations Cup, och inleder tävlingarna den 29 september, är Linda Heed med Laurien van Orshof (äg: Stall Heed AB), Irma Karlsson med Chaconnu (äg: Irmelin AB), Evelina Tovek med Winnetou de la Hamente Z (äg: Susanne Tovek),  Wilma Hellström med Cicci BJN (äg: WH Sporthorses) och Stephanie Holmén med Flip´s Little Sparrow (äg: Grevlundagården i Vitaby AB och Astrid Ohlin).

-Det är ryttare som har presterat väldigt bra hela året. Flera av de här ryttarna har också ridit Nations Cup förstadivision i år och kämpat för att ta Sverige till finalen, då är det kul och rätt att de nu rider den också. Genom det fortsätter vi också bygga för framtiden när möjlighet finns, säger förbundskaptenen, som alltså låter VM-ekipagen vila. 

Stephanie Holmén gör sin tredje final i Barcelona. 

-Det är en favorittävling för det är toppsport mot de absolut bästa på en väldigt fin tävlingsplats. Det är en fantastisk möjlighet att vi får åka dit även i år, jag är väldigt taggad, säger hon.

Hur ser du på formen?

-Den har känts väldigt bra under lång tid. Hon är också väldigt jämn vilket är bra, säger Steffi om sin ”Sparven”. 

En väldigt fin och tuff tävling och dessutom ytterligare en bra värdemätare mot de bästa nationerna.

Och på söndagen väntar final för de åtta bästa lagen efter två kvalomgångar.

-Vi ska jobba för fina rundor och genom det försöka ta oss till finalen. Kan vi ta oss dit så är det jätteroligt, och sedan får vi se därifrån, säger Henrik Ankarcrona. 

Att Sverige är klara för finalen först nu, efter att ha sett ut att missa den efter sista omgången i Hickstead, beror på avhopp från annan nation.

-Jag är så klart glad att vi kommer dit, det är en högstatustävling, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Finalen är världsomspännande och bygger på ligor runt om i världen, och det finns ett visst antal startplatser. Om något land tackar nej så bjuder man in lag enligt turordning. 

-Att tacka ja var självklart. Det handlar om finalen på nationshoppningsserien, en väldigt fin och tuff tävling och dessutom ytterligare en bra värdemätare mot de bästa nationerna, säger Henrik Ankarcrona.

SVT direktsänder från den avgörande Nations Cup-finalen söndagen 2/10.