Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 9 / Stark VM-dressyr av Fredrik Persson: ”Fantastiskt – de gjorde det väldigt bra”

Stark VM-dressyr av Fredrik Persson: ”Fantastiskt – de gjorde det väldigt bra”

Tillsammans med Fasco, Hertog Jan, Judson och Kermit slutade Fredrik Persson på finfina 49,98 straffpoäng – och ligger på fjärde plats efter fyrspannens första dressyrdag på VM i Pratoni del Vivaro.

Målet var att sluta på under 50 straffpoäng och med ett spann som totalt bara varit tillsammans tre månader höll det hela vägen på Pratonis vackra gräsbana. 

-De har kommit samman så bra, lite att förbättra finns det men de gjorde det väldigt bra för var de är idag, säger Fredrik Persson om spannet som han håller som det bästa han haft. 

Det är en tävlingsplats med mycket atmosfär och mästerskapskaraktär, det har präglat de senaste dagarnas träning.    

-VI har kört mjukt och fint, kört lite enbet och par och bara tagit det lugnt. Det är mycket som händer runt omkring och alla av hästarna har inte sett så mycket, och de unga har inte sett något alls. Jag är jättenöjd, säger Fredrik.

Hindren passar oss, det är tekniskt, tungt och det är tufft,

På fredagen är det tävlingsfritt.

-Det är bra att de får lite extra vila, jag hade önskat att få köra torsdag eftermiddag så där hade vi lite tur. I morgon fokuserar vi på maraton. 

Dressage WEG_2022-117.jpeg

                                                                                                                                                                                         Foto: Karolina Swärd

Och det är ett maraton som kräver sitt fokus.

-Väldigt krävande. Åtta långa och krävande hinder, samtidigt som det är kuperat. Men hindren passar oss, det är tekniskt, tungt och det är tufft, säger Fredrik Persson som njuter för fullt av en bra start på VM.

-Det är en fantastisk tid här. Vi har med oss en bra känsla från när vi tog brons här 1998 och nu är familjen och samarbetspartners här, det känns väldigt bra, säger Fredrik Persson. 

I ledning efter första dagen av två är silvermedaljören från 2018; Chester Webber, USA, med 41,52 straffpoäng.

Resultat hittas här.

ClipMyHorse sänder live.

 

Svensk ungdomsledarmodell exporteras utomlands

Svenska Ridsportförbundet lägger stor vikt vid ungas engagemang och ledarskap där unga utgör en stor och viktig resurs för förbundet. Nu lanserar europeiska ridsportförbundet EEF ett nytt ungdomsledarprogram baserat på vår svenska ungdomsledarkurs.