Annons

    Hem / Aktuellt / 2022 / 9 / Viktor Melin vann ATG Riders League på Sundbyholm

Viktor Melin vann ATG Riders League på Sundbyholm

Det var Viktor Melin på Atina som avgick med segern i högsta klassen när tredje omgången av ATG Riders League avgjordes under lördagen på Sundbyholm i Eskilstuna.

Sundbyholm Horse Center Ryttarförening stod värd för tredje omgången av den populära nationella hoppserien ATG Riders League. Segern i 150-klassen gick till Viktor Melin med Atina från Åby Ridklubb som var allra snabbast i en Winning Round med många felfria ekipage. Segern belönades med hela 50 000 kronor. 

- Vi fick till allting enligt plan och det gick hyfsat fort, säger Viktor Melin om segern.

Viktor Melin Atina och Niklas Arvidsson Catjing.JPG
Viktor Melin och Atina, Niklas Arvidsson och Catjing. Foto: Jenny Johansson.

I 135-touren gick förstaplatsen till Niklas Arvidsson med Catjing från Harplinge Ridklubb.
- Hästen är ju fantastisk, den har helt rätt inställning. Den vill vara felfri och göra det så snabbt som möjligt, säger Niklas Arvidsson om Catjing.
- Han är med på noterna till hundra procent.

Niklas Arvidsson Catjing.JPG
Niklas Arvidsson och Catjing. Foto: Jenny Johansson.

ATG Riders League är en svensk serietävling i hoppning på 135- och 150-nivå som rids med sex delfinaler och en totalfinal. Efter tre omgångar utomhus väntar nu lika många inomhus innan den stora finalen på Gothenburg Horse Show i Scandinavium 22-26 februari 2023. Nästa omgång rids vecka 44 på Elmia i Jönköping, därefter väntar delfinaler på Flyinge (vecka 49) och i Borås (vecka 6).

Resultat ATG Riders League omg 3, Sundbyholm:
Fullständiga resultat ATG Riders League 150-hoppning
Fullständiga resultat ATG Riders League 135-hoppning

Py Jägerdén upp i tabelltopp

Det är nytt i toppen i ATG Riders League 150-tour där Py Jägerdén nu klivit upp i ledarposition efter en andraplats på Sundbyholm. I 135-touren toppar Niklas Arvidsson fortsatt efter två raka segrar.

Aktuella ställningar och fullständiga regler för ATG Riders League finns HÄR

Svensk ungdomsledarmodell exporteras utomlands

Svenska Ridsportförbundet lägger stor vikt vid ungas engagemang och ledarskap där unga utgör en stor och viktig resurs för förbundet. Nu lanserar europeiska ridsportförbundet EEF ett nytt ungdomsledarprogram baserat på vår svenska ungdomsledarkurs.