Annons

    Hem / Aktuellt / Sweden International Horse ... / Rekordfinal i SAAB Top 10 Dressage

Rekordfinal i SAAB Top 10 Dressage

När du åker hem från SAAB Top 10 Dressage-finalen vill du se mer dressyr. Så beskrev Patrik Kittel känslan efter finalen på Friends Arena Patrik satte själv ett nytt svenskt rekord i küren med 86,115 procent.

Han slog sitt eget gamla rekord. Nu med topphästen Well Done de la Roche CMF. Det gamla hade han med Delaunay på 85,875 som ekipaget satte i Friends Arena i fjol under Top 10-finalen.

Ordet på allas läppar var WOW under och efter finalen. Personbästaritterna avlöste varandra. Åtta ryttare över 80 procent och en dressyrdrottning, Isabell Werth från Tyskland, som fick kliva åt sidan för kronprinsessan Cathrine Dufour från Danmark.

- Det här är stort för mig. Idag var jag riktigt hungrig på att få vinna. Det måste jag bli fler gånger, analyserade en överlycklig dansk segare Cathrine Dufour och berömde sin häst Atterupgaards Cassidy.


Glad topptrio på podiet i SAAB Top 10. Isabell Werth, Cathrine Dufour och Patrik Kittel.

- Idag satt mina svåra bytesserier perfekt med min stora fuxponny, skämtade hon.

Det var några gastkramande minuter för både henne och Isabell Werth, som gjort en otroligt fin ritt med Weihegold, efter klassen.
- Siffrorna blinkade fram och tillbaka mellan våra placeringar, sa Isabell. Och det kändes som tur och otur. Så stannade det till Cathrines fördel, sa Werth.


Cathrine Dufour med sin tränare prinsessan Nathalie zu-sayn Wittgenstein och mamma Mona.

Att det var så jämnt tog alla emot med glädje.
- När flera kan vinna blir det så spännande. För mig är det tändvätska inför nästa tävling, menade Isabell som nu under hösten varit besegrad även i Stuttgart.
- Det här är bra för sporten.

Det höll Sveriges rekordhållare och tredjeplacerade Patrik Kittel med om fullt ut. Han slog sitt eget rekord som han satte just på Friends Arena i fjol. Då med hästen Delaunay. 

Patrik kan glädja sig åt att ha kasserat in en tia i betyg och det var för svårighetsgraden och så nior och nio och en halv för koreografin.
Cathrine Dufour och Cassidy fick åtta tior. Enastående.

Therese Nilshagen satte också ett personligt rekord med Dante Weltino OLD på fina 83,765.
- Jag hade inga tankar på personliga rekord när jag gick in på bana. Jag ville bara göra en så bra uppvisning som möjligt, sa hon.
Hon ville visa att det hon tränat på gett resultat.
- Nu växlar vi ner en period för att sen träna och satsa på utomhussäsongen, berättar hon.

Det är planen för att vara på topp till sommaren och med OS i siktet.
- Jag har inte gjort någon detaljplanering. Men det lutar åt säsongsdebut i Hagen, Tyskland, avslutar Therese.

Resultat