Annons

    Hem / Aktuellt / Sweden International Horse ... / Antons finstämda farväl till dressyrtoppen

Antons finstämda farväl till dressyrtoppen

Han är en av Sveriges främsta dressyrhästar någonsin. Don Auriello, valack e. Don Davidoff - White Star, blev ”Anton” med hela hästsverige. Under söndagen gjorde han sin sista uppvisning på hemmabanan Friends Arena under Sweden International Horse.

- Det här var känslosamt, sa Tinne Vilhelmson Silfvén när hon gjort sista halten efter den fina uppvisningen med Anton i hans kürprogram till tonerna av Good Vibration.

Tinne valde att göra den här avskedsföreställningen nu när Anton fortfarande är i strålande form.
- Han älskar att komma in när publiken applåderar så här. Han har en så otrolig arbetsvilja. Han skulle kunna springa till månen för mig.

Anton kom till Lövsta Stuteri och Tinne Vilhelmson Silfvén 2010.
- Jag älskade honom från första ögonblicket, sa Tinne och tittade på hela sitt och Antons team.
Alla hästskötarna som funnits runt duon fanns på plats i Friends Arena.

Louise ”Lussan” Nathhorst såg Don Auriello i Hagen 2010, då han deltog i Medien Cup med sin dåvarande ryttare Birgit Wellhausen-Henschke. Till Lövsta kom han sommaren 2010. Under vintersäsongen i Florida 2010/2011 debuterade Don Auriello i Grand Prix med Tinne. I maj 2011 var han världens bästa nioåring enligt FEI:s ranking. 2012 vann ekipaget den stora GP-klassen och Specialen i Rotterdam.

- Vi har gjort internationell Grand Prix i åtta år. Största ögonblicken var när vi satte dubbla svenska rekord 2012 i Globen och inte minst när vi vann Grosse Preis i Aachen 2015, säger Tinne och tar med sig Anton till TV-studion för fler intervjuer.Kort fakta - Don Auriello

Född 2002, e. Don Davidoff u. Wey o mey ue. White Star, uppfödare: Joachim Poppe, ägare: Lövsta Stuteri.

  • I december 2012 satte Don Auriello och Tinne svenskt rekord i både Grand Prix och Grand Prix Kür i samband med världscuptävlingen i Stockholm. 
  • I mars 2014 gjorde ekipaget sin bästa runda någonsin i Grand Prix Special, med 77,8 procent.
  • De var ankaret i det svenska laget i EM sommaren 2015, och var med och säkrade en OS-plats för laget i Rio de Janeiro.
  • 38 internationella segrar
  • Regerande svenskt rekord i Grand Prix 79.553 satt 2012 står sig fortfarande.
  • Anton hade alla svenska rekord (GP, GPS, Kür) mellan 2014-18.
  • Han har gjort två OS 2012 och 2016, två VM 2014 och 2018, två EM 2013 och 2015 och inte mindre än fem världscupfinaler.
  • 2016 var han tvåa i världscupfinalen i Göteborg.

Nu ska Anton få bli pensionär och bara göra det han helst vill.

Kolla in vårt bildspel på facebook: