Annons

    Hem / Aktuellt / Gothenburg Horse Show 2020 / Fem dressyrryttare klara för Gothenburg Horse Show

Fem dressyrryttare klara för Gothenburg Horse Show

Sverige har hela fem representanter på startlinjen när världscupen i dressyr, FEI Dressage World Cup, kommer till Scandinavium och Gothenburg Horse Show.

- Det blir en spännande tävling i Göteborg där vi ser hur våra svenska ekipage kan mäta sig i världscupsammanhang, säger förbundskapten Bo Jenå.

Klara för start är:

  • Antonia Ramel - Brother de Jeu (uppdatering 2020-02-18: ekipaget struket - läs mer)
  • Jeanna Högberg – Duendecillo P
  • Paulinda Friberg – Di Lapponia T
  • Sandra Dahlin – Ichi
  • Natalie Oldfors – Mickey M

- Vårt EM-ekipage Antonia och Brother de Jeu är de högst rankade i de här större sammanhangen. Men jag ser verkligen fram emot att se vad de andra kan göra också. Det är fina hästar och ambitiösa ryttare där till exempel Sandra och Ichi vunnit sina tre senaste internationella starter, säger Bo Jenå.

Ryttarna i landslagets A-trupp tävlar väldigt sparsamt ett OS-år som detta. Det ger oss chansen att låta fler ryttare få rutin i världscupen och på de stora arenorna

Antonia Ramel och Brother de Jeu har bara gjort två starter sedan EM i Rotterdam. Det var i Saab Top 10-finalen i Stockholm.
- Ryttarna i landslagets A-trupp tävlar väldigt sparsamt ett OS-år som detta. Det ger oss chansen att låta fler ryttare få rutin i världscupen och på de stora arenorna, säger Bo Jenå.

Både Natalie Oldfors och Paulinda Friberg har till exempel hunnit samla en hel del världscuppoäng redan genom fina placeringar i den östeuropeiska ligan. Ryttare kan tillgodoräkna sig fulla poäng från en (1) placering i en annan liga, samt 50 procent av poängen från en andra (2) placering. Med totalt 26 tillgodoräknade poäng ligger Natalie på 19:e plats i den västeuropeiska ligan inför Göteborg. Paulina ligger på 30:e plats.

Världscupens dressyr inleds med Grand Prix på fredagen 21 februari och avgörs i Grand Prix kür lördag 22 februari.

Aktuell ställning FEI Dressage World Cup