Annons

    Hem / Aktuellt / Gothenburg Horse Show 2020 / Rutiner ses över vid prisutdelningar

Rutiner ses över vid prisutdelningar

Efter prisutdelningen vid helgens världscupdeltävling i Göteborg där segraren Geir Gulliksen ramlade av, ser nu Gothenburg Horse Show över sina rutiner kring prisutdelningar och kommer att ta upp frågan med det internationella ridsportförbundet, FEI.

Vid större tävlingar, både i Sverige och internationellt, är det vanligt att de manliga ryttarna knäpper av sig hjälmen när de rider in och mottar pris, gör segerintervjuer och rider ärevarv. Seden är ett arv från tiden då herrar lyfte på hatten och tackade publiken. Under själva tävlingsmomentet är det dock alltid obligatoriskt att ha en godkänd, knäppt hjälm.

I samband med segerintervjun i söndags skyggade hästen och segraren Geir Gulliksen slungades in i sargen, med hjälmen i handen. Det hela såg dramatiskt ut och sjukvårdare var snabbt på plats. Snart kunde de konstatera att allt gått väl. Det bekräftades också efter en grundligare undersökning av Geir på sjukhus efter prisutdelning.

- Vi kommer att ta upp frågan med FEI om hur vi kan arbeta för att öka säkerheten även under prisutdelningar. Nu gick allt bra i söndags, men det här vill vi inte uppleva igen, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show