Annons

    Hem / Aktuellt / Riesenbeck 2021 - EM i hopp... / EM-brons till Peder

EM-brons till Peder

Svenskt EM-brons i hoppning! Peder Fredricson och Catch Me Not S hoppade hem ytterligare en medalj till Sverige denna makalösa mästerskapssommar. Peders tredje medalj på mindre än en månad.

Det ger Peder Fredricson en resultatrad med guld, silver och brons på mindre än en månad.
- Tre medaljer inom någon månad, det känns väldigt bra. Jag har nog inte riktigt förstått det än, men jag är väldigt stolt och väldigt glad, säger Peder efter bronset.

Peder Fredricson-Catch Me Not 11 210905 RT.jpgPeder Fredricson och Catch Me Not S tar emot publikens och de svenska fansens jubel under ärevarvet på EM. Foto: Roland Thunholm

Tillsammans med Catch Me Not S (äg: Ebba Berglöf) gick han in med 4,46 fel i den avslutande och avgörande rundan i finalen. Det blev ett nedslag och ett tidsfel för ekipaget, men resultatet räckte till en EM-medalj.

Jag är väldigt, väldigt glad över att det har blivit medaljer. För jag vet hur svårt det är.

Man är aldrig rktigt nöjd när man inte är felfri. Men jag är väldigt glad för medaljen. När man har tagit många medaljer är det lätt att bli bortskämd och fartblind. Det är lätt att man själv sätter ribban väldigt högt och att alla runtomkring också tror att det är enkelt att ta dem, men det är det verkligen inte. Så jag är väldigt, väldigt glad över att allting har gått som det har gjort och att hästen är i form. Att det har blivit medaljer. För jag vet hur svårt det är, säger Peder, som tackar teamet på hemmaplan som hållit "Charlie" i toppskick:

Jag är jättetacksam till hela teamet som har hjälpt mig med honom nu när jag har varit borta i Tokyo.

- Jag är jättetacksam till hela teamet som har hjälpt mig med honom nu när jag har varit borta i Tokyo. Som har hjälpt till att hålla honom i form och tränat honom. Peter Eriksson, Odd Granlid och Steffi (Stephanie Holmén) som har hoppat honom.

- Och till Ebba Berglöf som äger honom och som är en sån jätteengagerad hästägare, som följer med honom och är involverad.

Peder Fredricson 5 210905 RT.jpgFör fyra veckor sedan stod Peder med en blågul flagga och ett OS-guld och OS-silver om halsen i Tokyo. I Riesenbeck blev det en ny medalj och nya härliga bilder. Foto: Roland Thunholm

Två stora mästerskap på kort tid. Men när man är en av världens bästa ryttare så har man inte tid att pusta ut särskilt länge. 

- Jag ska åka till Rom nästa vecka och tävla, berättar Peder.
- All In ska tävla igen och Christian K, men det är lätt att hitta motivationen när det är så här fina tävlingar och fina hästar. Då kan man nästan inte se på det som ett jobb, då är det en ära och ett nöje att få åka runt och tävla.

Rolf-Göran Bengtsson-Ermindo 1 210905 RT.jpgErmindo W har verkligen bevisat att han är en häst för de stora mästerskapen. Fyra fel i finalen och en trettonde plats totalt. Foto: Roland Thunholm

Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W (äg: Nielsdotter AB & Stall Bengtsson) slutar på 13:e plats på EM, och var precis utanför de 12 som fick rida andra omgången av finalen.

Det tycker jag är ett bra resultat för en nybörjare i mästerskap, som går för första gången.

- Jag är jättenöjd med hur hästen har gått. Det är första mästerskapet och du är med och rider till sista dagen och du är precis utanför. Du slutar trettonde här. Det tycker jag är ett bra resultat för en nybörjare i mästerskap, som går för första gången, berömmer Rolf-Göran sin häst.

EM-medaljörerna 1 210905 RT.jpgGlada medaljörer. Fr v Martin Fuchs, Schweiz, Andre Thieme, Tyskland och Peder Fredricson, Sverige. Foto: Roland Thunholm

Till den tyska hemmapublikens glädje var det Andre Thieme, Tyskland, med DSP Chakaria som fick kliva högst upp på pallen och som numera kan titulera sig Europamästare. Silvermedaljen gick till förra Europamästaren Martin Fuchs, Schweiz, med Leone Jei.

Resultat

Kompletta resultat 

Dags för Unghäst-VM i Belgien

Unghäst-VM i hoppning avgörs den 23-26 september i Lanaken, Belgien. Här hittar du uttagna hästar, ryttare och starttider.