Annons

    Hem / Aktuellt / Sweden International Horse ... / Lövsta Future Challenge Dressage avgjort - dubbelseger till Lina Dolk

Lövsta Future Challenge Dressage avgjort - dubbelseger till Lina Dolk

Fyra unga ryttare och fyra unga Grand Prix-hästar gjorde upp i den stora finalen på lördagen. Unga ryttaren Lina Dolk segrade återigen och Emma Jönsson och Gerion vann klassen för unga Grand Prix-hästar.

Den prestigefyllda finalen av Lövsta Future Challenge Dressage startade på fredagen under Sweden International Horse Show med en uppvärmningsklass. Segrade då gjorde U25-ryttaren Lina Dolk på Languedoc. När det var dags för den avslutande küren på lördagen stod ekipaget återigen högst upp på prispallen med fina 73,485 procent.

- Vi hade en liten miss i en travökning men jag hade en jättefin känsla och kunde rida som planerat. Jag är otroligt nöjd och älskar att rida på Friends Arena, det är superkul att vara här, säger ryttaren efter dubbelsegern.

Ekipaget har haft ett otroligt framgångsrikt år med bland annat U25-brons under EM tidigare i höst.

- Nu ska Languedoc få en välförtjänt semester och ta det lugnt över jul. Sedan får vi satsa på att rida här nästa år igen, säger hon och hyllar konceptet Lövsta Future Challenge:
- Det betyder massor och har utvecklat mig som ryttare otroligt mycket.

Lina Dolk-prisutdelning 1 211126 RT (1).jpg

RESULTAT U25 KÜR

1) Lina Dolk/Languedoc, 73,485%
2) Elin Mattsson/Beckham, 73,015%
3) Victoria Karlsson/Cum Laude SVU, 70,810%
4) Hannah Rosendal/Beau-Amor, 63,900%

Gerion bäst bland de unga hästarna

Även fyra unga Grand Prix-hästar har kvalat till höstfinalen in genom fem deltävlingar under året. Ekipagen gjorde upp i en uppvärmningsklass på fredagen där Stefan Jansson och Zidney (SWB) segrade. Dessvärre blev det ingen fullträff för ekipaget på lördagsförmiddagen då finalen avgjordes i det nya Grand Prix-programmet för unga hästar.

Det var tuff konkurrens och väldigt jämt i resultatlistan. Segern gick slutligen till Emma Jönsson på Gerion med 69,395 procent.

- Vi var trea igår så det var superkul att få ta revansch i dag! Jag är verkligen jättenöjd, säger hon efter ritten.

Lövsta Future Challenge ger både unga ryttare och unga hästar en viktig erfarenhet, något Emma Jönsson uppskattar:

- Det betyder hur mycket som helst att få göra en så här stor tävling. Det är givande både för ryttare och hästar att få känna atmosfären inne på Friends Arena – man vill bara tillbaka igen och igen, skrattar hon.

Planerna framöver, efter en välbehövlig vila, är att fortsätta utveckla Gerion för att i framtiden kunna representera Sverige i de större klasserna.

RESULTAT Unga Grand Prix-hästar kur:

1) Emma Jönsson/Gerion, 69,395%
2) Maria von Essen/Invoice, 68,895%
3) Carl Hedin/Van der Veen, 68,105%
4) Stefan Jansson/Zidney, 67,947%

Läs mer om Lövsta Future Challenge

Fullspäckat program vid Strömsholmsdagarna 2022

Äntligen är sommarens stora nationaldagstävlingar på Strömsholm tillbaka! Årets evenemang är fullspäckat med sport – SM i dressyr, paradressyr och final i Folksam Ponnyallsvenska är bara några av höjdpunkterna.