Annons

    Hem / Aktuellt / Sweden International Horse ... / Nu drar hästfesten igång på Friends Arena!

Nu drar hästfesten igång på Friends Arena!

Det är äntligen dags att slå upp portarna till en av årets absoluta höjdpunkter – Sweden International Horse Show!
- Vi har aldrig sålt så bra med biljetter och tror på publikrekord, säger Event Director Christin Ericsson.

Adventstävlingarna bjuder återigen på ett fullspäckat schema där ridsport av absolut högsta klass varvas med spektakulära shownummer inne på Friends Arena.

Efter förra årets inställda tävlingar var det en förväntansfull Event Director som under onsdagen kunde välkomna press och ryttare till SIHS.

- Vi är så otroligt glada att kunna bjuda in till ett fullskaligt evenemang i år. Motivationen har bara blivit högre efter förra årets inställda tävlingar och det kommer att bli en otroligt härlig vecka och helg, säger Christin Ericsson.

På torsdag startar hästfesten och då bjuds publiken bland annat på kval i Arena Youth Tour samt FEI World Cup i körning.

- Det är helt fantastiskt att vi har så bra ryttare här som dessutom tar med sina bästa hästar. Shownumren är många med härliga invigningsnummer och en fin julavslutning, säger Show Director Tobias Mattsson.

”Drömgänget är här”

Lite senare på torsdagskvällen blir det medaljregn inne på arenan då årets svenska mästerskapsmedaljörer ska hyllas efter ett fantastiskt guldår! En av OS-guldmedaljörerna i lag är Malin Baryard Johnsson som ser fram emot att rida på Friends Arena.

- Det kommer bli helt magiskt, jag har saknat den svenska publiken. OS-guldet har inte riktigt sjunkit in än men jag tror det kommer komma över mig under helgen. De som inte var på plats i Tokyo kommer nog få uppleva samma känsla här på Friends.

Malin har med två hästar till Stockholm, guldhästen H&M Indiana och Harley Davidson. Ryttaren är även Sports Director på evenemanget och därmed ansvarig för att bjuda in det internationella startfältet till tävlingarna – ett inte alltför svårt jobb enligt henne själv.

- Det är ett fantastiskt startfält och jag är glad över alla som kommer. Det är väldigt lätt att bjuda in ryttarna hit, det är en mycket uppskattad tävling som har ett gott rykte. Drömgänget är här helt enkelt!

Bland annat finns regerande GP-segraren Jessica Springsteen och individuella OS-guldmedaljören Ben Maher i startfältet.

Malin Baryard Johnsson 4 211124 RT (1).jpg

Världsettan på plats

De internationella toppnamnen är många och självklart finns även världsettan med på hemmaplan. Peder Fredricson har med sig Hansson WL, som är tillbaka efter en kortare paus från tävlingsbanorna, och hingsten Crusader Ice.

- Det är jättekul att vara här! Jag trodde att Malin och jag var kompisar och att hon skulle skaffa ett lite mindre starkt startfält, men tji fick jag, skrattar han.

Peder, som haft ett minst sagt makalöst år, ser även han fram emot att äntligen få möta den svenska publiken.

- Man måste nästan nypa sig själv i armen för att inse hur bra det har gått under året, säger Peder som plockat otaliga mästerskapsmedaljer, ligger etta på världsrankingen och senast för några veckor sedan vann hela Global Champions Tour 2021.

Peder och Malin kommer även att hyllas på Ryttargalan under onsdagskvällen.

Peder Fredricson-Malin Baryard Johnsson2 211124 RT (1).jpg

Syskonen Hansson dominerade ponny-SM i hoppning

När Folksam SM i hoppning på Sundbyholm avslutades med ponnyklasserna var det syskonen Jonathan och Mathilda Hansson som stal showen genom att vinna alla guldmedaljer som stod på spel.