Annons

    Hem / Aktuellt / Sweden International Horse ... / Prins Carl Philips Pris avgjort – Mathilda Hansson segrare

Prins Carl Philips Pris avgjort – Mathilda Hansson segrare

En av världens största hoppcuper för kategori C- och D-ponnyer är Prins Carl Philips Pris. I den prestigefyllda stora finalen på Friends Arena gick segern till Mathilda Hansson från Flyinge Ryttarförening.

Ponnyryttare runt om i landet har under året tävlat om de åtråvärda finalplatserna på Sweden International Horse Show. De åtta bästa ekipagen gjorde upp i en uppvärmningsklass på lördagen och på söndagen avgjordes den stora finalen.

Segrade gjorde C-ponnyekipaget Mathilda Hansson och Unsphinx D'hurl 'Vent som levererade en fin och snabb felfri runda i finalen.

- Det känns jättekul, det är lite svårt att smälta! Det är stort bara att ha kvalat hit och att det gick så här bra är stort, säger hon och hyllar sin ponny Unsphinx D'hurl 'Vent:

- Han är en helt fantastisk ponny som verkligen hjälper mig i alla lägen. Jag har haft honom i snart två år och vi har haft så roligt tillsammans hittills!

I fint sällskap

Mathilda Hansson är tolv år gammal och tränar bland annat för Pether Markne. Taktiken inför finalen var att göra en stabil och fin grundomgång för att sedan galoppera framåt och hålla tempot i omhoppningen.

- Rundan kändes bra, han var pigg och glad och tyckte det var kul, säger ryttaren efter segern som firades högtidligt inne på arenan.

Mathilda Hansson är i fint sällskap; bland tidigare vinnare finns bland andra Malin Baryard Johnsson och Angelica Augustsson Zanotelli. De båda hoppryttarna rider under tävlingarna på SIHS.

- Det är kul att titta på klasserna här, det ger mig inspiration och jag lär mig mycket. Det skulle vara kul att bli lika bra någon gång!

Vad är era planer framöver?

- Först väntar lite vintervila och målet nästa år är att rida SM och andra stora tävlingar, både i Sverige och internationellt, avslutar Mathlida Hansson.

Andraplatsen gick till Filippa Ratcovich och Sandy från Västerås Ryttarsällskap.

RESULTAT

Prins Carl Philips Pris Final: 1) Mathilda Hansson, Unsphinx D'hurl 'Vent, 0+0 fel, 32,43 sek 2) Filippa Ratcovich, Sandy, 0+0, 38,45 sek

Fullständiga resultatlistor