Annons

    Hem / Aktuellt / Sweden International Horse ... / Svensk dominans i inomhusfälttävlan

Svensk dominans i inomhusfälttävlan

På söndagskvällen var det dags för SIHS Indoor Cross Country där europeiska toppekipage gjorde upp om segern inför storpublik. Det blev individuell vinst för Frida Andersen som också hämtade hem lagsegern till Sverige.

Fälttävlansryttarna stod inför en utmanande bana på en närmast fullsatt Friends Arena där publiken bjöds på en julpyntad inomhusvariant av terrängmomentet. Ekipagen tog sig an en bana som inkluderade bankar, häckar och hinder utformade som julklappar. För flera av ekipagen blev både julbocken och det snögubbeprydda vattenhindret, där det flöt omkring små ”isflak” av frigolit, tuffa med både stopp och plaskande rivningar.

Dagens sista ekipage Frida Andersenpå en väldigt taggad Box Leo, som tidigare reds av Ludwig Svennerstål, tog hem segern med 2 sekunder framför Aminda Ingulfson på Joystick. Tredjeplatsen gick till tyska Rebecca-Juana Gerken med Solara.

- Jag visste att jag har en häst som skulle passa utmärkt för den här typen av tävling, säger Frida, som ridit Box Leo i omkring ett år.

- Vi har haft ett fantastiskt år, fortsätter hon.

I lagklassen stod det mellan Tyskland, Sverige och det nordiska laget Nordic Mix. Tog hem vinsten gjorde det svenska laget där utöver Frida och Aminda också Christoffer Forsberg på Celladonn och Sofia Sjöborg på lånade hästen Kiss Qbs ingick.

- Hästen var fantastisk - försiktig och snabb och gör som jag säger, sa Aminda, och avslöjade att hon nästan glömde banan.

RESULTAT SIHS Indoor Cross Country

1) Frida Andersen, Box Leo, Sverige, 30,46 sekunder
2) Aminda Ingulfson, Joystick, Sverige, 32,45 sek
3) Rebecca-Juana Gerken, Solara, Tyskland, 33,36 sek

RESULTAT Indoor Cross Country – Team

1) Sverige, 199,13 sekunder
2) NordicMix 210,86
3) Tyskland 219,23