Annons

    Hem / Aktuellt / Sweden International Horse ... / Upplagt för nordisk kamp i Saab Top 10 Dressage

Upplagt för nordisk kamp i Saab Top 10 Dressage

Patrik Kittel och Therese Nilshagen representerar Sverige när Saab Top 10 Dressage och Sweden International Horse Show äntligen är tillbaka. Danska världstvåan Cathrine Dufour är också klar för start tillsammans med landsmaninnan Carina Cassöe Krüth.

Det är fyra tunga nordiska dressyrnamn som deltar under Sweden International Horse Show på Friends Arena den 25-28 november. Det är som upplagt för en spännande nordisk kamp!

Det är kul att se hur vi får medaljörer på löpande band till Friends Arena i höst.

- Det är kul att se hur vi får medaljörer på löpande band till Friends Arena i höst! Jag själv ser mycket fram emot kampen mellan Sverige och Danmark - det blir spännande, säger Patrik Kittel, initiativtagare till Saab Top 10 Dressage och dressyransvarig SIHS.

Patrik, som alltså själv deltar i klassen, har visat storform senaste månaden med nya stjärnskotten Touchdown och Fiontini. Seger i fyrstjärnig Grand Prix och Grand Prix Kür i Tyskland och en fin tredjeplats i prestigefyllda Grand Prix i Aachen är bara några av Patriks färska meriter.

Han får svenskt sällskap i klassen i form av landslagskollegan Therese Nilshagen. Therese ligger på 15:e plats på världsrankingen, vilket är bästa svenska placering just nu. Hon visade fin form tillsammans med Dante Weltino OLD under EM i tyska Hagen i september med en fjärdeplats i lagklassen. Ekipaget landade dessutom ovanför topp-10-strecket i alla individuella klasser.

Världstvåan startklar

Titelförsvararen från Saab Top 10 Dressage 2019, Cathrine Dufour, tillför extra stjärnglans med sin fina andraplats på världsrankingen just nu. Under EM i Hagen i september tog hon både individuellt silver i Grand Prix Kür och brons i Grand Prix Special med Bohemian. Dessförinnan blev det en bronsplats i Grand Prix under OS i Tokyo.

Ytterligare en topprankad danska deltar genom Carina Cassöe Krüth. Hon ligger åtta på världsrankingen och knep en sjundeplats i Grand Prix Kür under OS i Tokyo tillsammans med Heiline’s Danciera. Strax innan blev det seger i femstjärnig Grand Prix Special i Frankrike.

Halva startfältet återstår

De nordiska toppryttarna får sällskap i Saab Top 10 Dressage av redan startklara tyska dressyresset Isabell Werth. Hon försvarade titeln under tre år, men andraplatsen 2019 gör henne säkert revanschsugen att på kliva högst upp på prispallen igen. Vem som vinner titeln i år avgörs genom en Grand Prix på lördagen den 27 november och avslutas med en Grand Prix Kür på söndagen den 28 november.

Det står redan nu klart att det blir spännande dressyr i absoluta världsklass! Vilka fem ryttare som återstår presenteras inom kort.

Se hela programmet och köp biljetter till Sweden International Horse Show

Henrik von Eckermann GP-segrare inför ett fullsatt Friends Arena

Hoppklasserna på Sweden International Horse Show avrundades på söndagskvällen i Sweden H&M Grand Prix. Framför ett fullsatt Friends Arena tog Henrik von Eckermann och Glamour Girl hand om segern, framför Malin Baryard Johnsson på andra plats.