Annons

    Hem / Aktuellt / Avenches 2021 - EM i fälttä... / Här är EM-laget i fälttävlan

Här är EM-laget i fälttävlan

Med två knappa veckor kvar till kvar till EM i fälttävlan har förbundskapten Fredrik Bergendorff tagit ut vilka fyra ryttare som ska ingå i laget.

Malin Josefsson med Golden Midnight, Sara Algotsson Ostholt och Chicuelo, Malin Petersen med Charly Brown och Amins Ingulfson på Hot Cup VH rider i lag. Christoffer Forsberg på Hippo’s Sapporo och Sofia Sjöborg med Bryjamolga vh Marienshof Z rider individuellt
- Det blir spännande med ett delvis nytt lag och lite blandat av erfarenhet och orutinerade ryttare och hästar, säger Fredrik Bergendorff.

Planen är att Malin Josefsson och Golden Midnight, som ingick i EM-laget 2019, går ut först i laget.
- Malin kan med sin rutin ta med information och råd om banan till de andra ryttarna, säger Fredrik.

Malin Petersen var med i London-OS 2012 och har sedan dess bildat familj och ridit på lite lägre nivå. Nu är hon tillbaka i mästerskap med mycket erfarenhet i bagaget.

Aminda Ingulfson har haft flera framskjutna placeringar under året och tog bland annat en fyrstjärnig seger i Polen i juni. Nu blir det mästerskapsdebut för såväl henne som Hot Cup VH.

Sara Algotsson Ostholt blev ”Silver-Sara” med hela idrotts-Sverige efter OS silvret på stoet Wega i London 2012. Nu är hon tillbaka på Chicuelo, som gjort stora framsteg i fjol och i år.

- Målsättningen är att alla ska kunna göra sitt bästa utifrån vad de gjort tidigare och vad de normalt gör, sedan hur långt det räcker får vi se, säger Fredrik Bergendorff.

Christoffer Forsberg satsar på sin fälttävlanskarriär och är nu tillbaka på mästerskapsnivå, efter några år med att bygga upp sin verksamhet i Sverige. Sara Sjöborg har ridit på mästerskapsnivå som junior och young rider och gör debut i seniormästerskap.

Årets EM är inget kval till andra mästerskap och är en värdefull erfarenhet för framtiden.
- En väl förberedd insats för ryttare, hästar, teamen och lagledningen ger goda förutsättningar för framtiden, säger Fredrik Bergendorff.

Lag
Sara Algotsson Ostholt, Warendorf, Tyskland – Chicuelo
Malin Josefsson, Osby – Golden Midnight
Malin Petersen, Wees, Tyskland – Charly Brown
Christoffer Forsberg, Skurup – Hippo’s Sapporo (ersätter Aminda Ingulfson)

Individuellt
Sofia Sjöborg, London, Storbritannien – Bryjamolga vh Marienshof Z

22-26 september FEI Eventing European Championship 2021, Avenches, Schweiz - arrangörens hemsida