Annons

    Hem / Aktuellt / VM i Herning 2022 / VM-deltagande klimatkompenseras

VM-deltagande klimatkompenseras

Inför VM i danska Herning har alla deltagande nationella förbund bjudits in att delta i ett klimatkompenseringsprogram. Svenska Ridsportförbundet arbetar för en mer hållbar ridsport och är självklart med.

Herning2022 har ambitionen att skapa ett nytt riktmärke rörande hållbarhet för stora sportevenemang som detta. Årets mästerskap innehåller en rad miljösmarta initiativ, med hållbara lösningar för bland annat VM-kollektionen, prisrosetter och dressyrstaket. Exempelvis så är prisrosetter och gehäng tillverkade av material som återanvänt papper.

Dessutom kompenserar Herning2022, tillsammans med det tyska företaget First Climate, för de runt 2 000 ton CO2-utsläpp som eventet ändå beräknas generera genom ett vindkraftsprojekt. Alla deltagande nationella förbund har inbjudits att vara med och Svenska Ridsportförbundet är ett av de förbund som deltar. Även besökare kommer att ha möjlighet att kompensera för sin resa till tävlingarna. Läs mer HÄR.

Svenska Ridsportförbundet har arbetat med hållbarhet under en lång tid. Under 2021 intensifierades satsningarna, något som beskrivs i en rapport som släpptes i juli.

Två svenska tolfteplatser i ponny-EM

Dressyrryttaren Ronja Kardos på Brännornas Rigoletto tog sig nätt och jämt till den avslutande küren på ponny-EM i Polen. Väl där red hon ihop 72,98 prcent och slutade på tolfte plats.