Annons

    Hem / Aktuellt / VM i Herning 2022 / Personbästa av Ella Filippa Velander

Personbästa av Ella Filippa Velander

Den individuella voltigetävlingen inledde på lördagen med det obligatoriska programmet. Ella Filippa Velander gjorde en strålande uppvisning och fick fina 7,575 poäng.

Höjd, precision och säkerhet. En häst som gjorde sitt allra bästa inne på banan. Inte en enda miss. Den kombon av trion Ella Filippa Velander, Havhøjs Bello Nero och Ronja Persson satte ett snyggt VM-avtryck för Sverige i första omgången av damernas individuella tävling i Herning på lördagen.

Ella Filippa Velander noterade dessutom personbästa, just när det gällde som mest, med poängen 7.565 för de obligatoriska övningarna.
- Det var så härligt att få till allt så som jag ville göra det, sa en glad Ella Filippa direkt efter uppvisningen. Och Nero var så fin, han försökte verkligen göra sitt bästa hela tiden därinne.

Ett individuellt VM i voltige är ett getingbo. De nio främsta efter grunden ligger alla på poäng över 8, det vill säga över 80 procent för de obligatoriska övningarna. Slutpoängen 7.575 gav Ella Filippa en sextondeplats av 35 starter efter dag ett.
- Jag kan bara säga: Om den svenska uppvisningen räckte till 7.5 – vad kan då göras bättre? reflekterade en imponerad Yogi Breisner, olympisk head coach för de svenska ridsportgrenarna, på plats även i Herning för att bistå i ledningsfunktion under mästerskapet.

Den individuella tävlingen fortsätter med teknisk kür på söndagen och kürfinal på måndagen.

Hästens betydelse i voltige

Hästen betyder mer än många vet för poängen i voltige. På mästerskap dömer två av de åtta domarna enbart hästen – gången, rytmen, balansen, graden av samling och kommúnikationen med linföraren – och för den delen utstrålning, lugn och harmoni.

Bedömningen av hästen står för 25 procent av resultatet för varje lag eller individuell.

Pernilla Linder Velander

Komplett resultatlista

Läs allt om hur VM i voltige går till HÄR

Webb-TV

Clipmyhorse/FEI TV sänder direkt från voltigen

Tidsprogram VM i voltige – klasser med svenskt deltagande

Lördag 6 augusti
09:00 Lag obligatoriskt program
12:30 Individuellt obligatoriskt program, damer

Söndag 7 augusti
10:00 Individuellt tekniskt program, damer

Måndag 8 augusti
08:30 Individuell kür, damer
15:30 Lag kür
18:00 Medaljceremoni lag och individuellt

Start- och resultatlistor