Annons

    Hem / Aktuellt / Kom i form med Mikroträning i stallet

Kom i form med Mikroträning i stallet

Idag lanserar Svenska Ridsportförbundet tillsammans med Försvarsmakten en temavecka med fokus på fysisk träning. Syftet är att ge tips på enkla övningar som kan genomföras var som helst och på kort tid.

För att lyckas inom ridsport så är det inte bara hästen som måste vara i bra kondition. En ryttare som tränar regelbundet mår bättre, orkar mer, får bättre balans och kan koncentrera sig längre. Problemet är ofta att hitta tid utanför stallet.

Därför har Svenska Ridsportförbundet tillsammans med Försvarsmakten utvecklat konceptet Mikroträning i stallet. Det handlar om träning som kan utföras i stallet, innan ridning, efter ridning eller varför inte under tiden du fyller på vatten till hästarna. Ingen utrustning eller speciella kläder behövs.

Du hittar mer information och alla filmer här: Mikroträning i stallet

Under veckan kommer vi få följa hoppryttaren Cora Hirn som tillsammans med hälsopedagogen Anna Lundwall visar flera olika typer av övningar. De pratar också om vikten av återhämtning och vila. 

Cora Hirn är en framgångsrik hoppryttare med både SM- och EM-medaljer på ponny i bagaget. Som junior och Young rider har Cora bland annat ett SM-guld. Hon har också vunnit finalen i Morgondagens vinnare under Gothenburg Horse Show.

Anna Lundwall jobbar som hälsopedagog i Försvarsmakten. Hennes jobb går bland annat ut på att hålla soldaterna friska, att de ska må bra och inte skada sig. Hon gjorde värnplikten som beriden högvakt på Kavallerikasern i Stockholm.

Svenska Ridsportförbundet har ett nytt samarbete med Försvarsmakten. Tillsammans arbetar vi med några olika områden för att inspirera ridsportens aktiva. Det första området är fysisk träning.