Annons

    Hem / Aktuellt / Mental träning med Ottilia och Malin

Mental träning med Ottilia och Malin

Tidigare under hösten bjöd vi på Mikroträning i stallet, enkla övningar för att bli en starkare och bättre ryttare. Nu ska vi fokusera på mental träning.

I tre filmer om mental träning får vi följa Malin Hjalmarsson från Försvarsmakten och hoppryttaren Ottilia Lundgren. Malin ger Ottilia tips på hur hon kan stärka sig mentalt inför, under och efter en prestation. Det handlar mycket om att sätta upp tydliga mål och att ha tänkt igenom vad som kan gå fel innan det händer.

Svenska Ridsportförbundets samarbete med Försvarsmakten syftar till att inspirera ridsportens aktiva bland annat genom fysisk träning för ryttaren och nu uppföljningen där fokus ligger på mental träning. Med hjälp av Centrala Ungdomssektionen försöker vi framförallt sprida kunskap till våra unga ridsportare.

Du hittar alla filmer här: Mental träning
Tidigare filmer of fysisk träning finns här: Mikroträning i stallet

Ottilia och Malin

Ottilia Lundgren är hoppryttare och SM-medaljör med stora ambitioner inom sporten. Hon bor och arbetar på familjens hästgård i Lerum utanför Göteborg. Ottilia är i år en utav ryttarna som är uttagna i Svenska Ridsportförbundets ryttarutvecklingsprogram.

Malin Hjalmarsson arbetar som officer inom Försvarsmakten och är chef på en idrottsavdelning. Hennes arbetsuppgifter består bland annat av att utbilda soldater i fysiskt stridsvärde (kunskap om hur man förbereder sig och bäst tar hand om sig själv för att klara av påfrestande situationer både mental och fysiskt) och arrangera tävlingar och träningar för anställd personal. 50% av sin arbetstid får hon tillägna sin idrott Adventure Racing som hon tävlar i. Adventure Racing eller multisport som det också kallas är en idrott som kräver mycket pannben, fokus och koncentration något som hon även använder och tränar på genom sitt arbete.