Annons

    Hem / Aktuellt / Ryttarutveckling - nu på webben

Ryttarutveckling - nu på webben

Vi vill att fler ska lära sig mer om hästar och ridning. På den digitala utbildningsportalen har vi samlat kunskapslyft för hela klubben. Titta in på vår webb för ryttarutveckling.

Här kan du repetera kunskaper eller fylla på med nya. En ryttares bästa utrustning är helt klart kunskap och för hästarnas skull har vi ett ansvar att ständigt lära oss mer. Nu finns de grunder du behöver samlade på ett enda ställe, bara ett knapptryck bort.

Ryttarutveckling 1

Ett nytt webb-baserat utbildningsmaterial och det första stora och viktiga steget i ridsportens utvecklingsmodell. Den innebär att ridsporten har samlats kring en modell för ryttarens utveckling från Ryttarmärken till mästerskapsmedaljer. Modellen talar om vad du stegvis bör kunna på varje nivå.

Läs mer om utvecklingsmodellen här

I utbildningsmaterialet finns hästkunskap, ridlära, ryttarfysik och en ”bank” där du kan skapa dina egna övningar. Kunskaperna serveras steg för steg i takt med Svenska Ridsportförbundets Ryttarmärken 1–5.

Starta din kunskapsresa nu. Läs texter, kolla in filmer och checklistor där du kan stämma av att du är på rätt väg. Jobba med materialet på egen hand eller tillsammans med din ledare.  Materialet är ett bra verktyg också för dig som är ridlärare eller tränare.

”Vi i stallet”

Hästkunskap för unga som har fått ny kostym genom en uppdaterad arbetsbok och en webbplats med fakta, filmer och quiz med mera, om hur man sköter en häst. ”Vi i stallet” är perfekt för teorilektionerna och är också en kunskapstävling för unga mellan 9–13 år som avgörs under våren. Ni hänger väl på?


Hitta till Utbildningsportalen

Utbildningsportalen, där bland annat Ryttarutvecklingswebben finns, hittar du HÄR.
Här finns också en hel hästkunskapssajt fullproppad med fakta, helt gratis. Du hittar dessutom våra utbildningsmaterial – webbplats, böcker eller både och - som du enkelt klickar hem med hjälp av en kod. Koden kostar mellan 100 och 200 kronor beroende på material och du köper den på sisuidrottsbocker.se

Ta hjälp av Idrottslyftet

Din förening kan söka pengar ur Idrottslyftet för att kunskapsboosta medlemmarna med hjälp av de här utbildningsmaterialen.

Sök bums och senast den 20 oktober. Läs mer om Idrottslyftet här

Också på utbildningsportalen

På utbildningsportalen finns det sedan tidigare flera digitala utbildningsmaterial för ryttare, föreningar och ledare:

  • Grönt kort
  • Basutbildningen
  • Ekonomi för ridsportföreningar
  • Ung och engagerad i ridsporten
  • Nytt: Ryttarutveckling 1
  • Nytt: Vi i stallet