Annons

    Hem / Aktuellt / Supertrio till gratis clinic om säkerhet

Supertrio till gratis clinic om säkerhet

I en satsning på säkerhet tillsammans med Folksam har vi samlat några av Sveriges starkaste ryttare för kloka hästsnack på temat. Den 29 oktober bjuder vi dig på en gratis clinic med Ingemar Hammarström, Fredrik Jönsson och Jan Jönsson.

Boka din plats här - Först till kvarn!

”Säker med häst on Tour” i samarbete med Folksam är en roadshow för att sprida inspiration och kunskap om säkerhet på hästens villkor tillsammans med några av Sveriges - och världens - bästa ryttare. 

Den 29 oktober bjuder vi på en höstlovsclinic på Stiernhööksgymnasiet i Rättvik med en tung trio och tre nya generationer kunskap: professorn i ridkonst och olympiske bronsmedaljören i fälttävlan Jan Jönsson, VM-silvermedaljören i hoppning Fredrik Jönsson och guldmedaljören från Ponny-EM, Ingemar Hammarström.

Du får mästartips i hoppning och fälttävlan och säker hästhantering på hästens villkor. Vinnande tips för både vardag och tävling.

17.00 inleder vi med mingel med möjlighet att möta våra ryttarprofiler, vi bjuder på enklare mat och riggar en kul kunskapstävling med grymma priser. 

Clinicen startar 18.00 och pågår till cirka 20.00

Clinicen är gratis men boka din plats här. Först till kvarn gäller!
Alla är välkomna! Ta gärna med föräldrar eller andra som brukar hjälpa dig i stallet eller kanske på tävling och behöver lära sig mer om säker ridsport och hur hästar funkar!

Clinicen kommer även att webbsändas.

Rolf-Göran Bengtsson, Cornelia Rylén, Malin Baryard Johnsson, Cecilia Berglund Bergåkra och Elisabet Lundholm är den starka uppställning som gästat touren hittills.

Säker med häst är en långsiktig satsning på säkerhet och skadeförebyggande arbete inom ridsporten och ett samarbete mellan Svenska Ridsportförbundet och ridsportens huvudsponsor Folksam. Målet är att öka kunskapen om säkerhet och hästvälfärd bland unga ryttare/kuskar. ”Säker med häst on Tour” är en kunskapsserie med gratis clinics och föreläsningar på temat. 

För att nå ut med de säkra budskapen gör vi också riktade kampanjer mot unga i sociala medier. På ett lekfullt sätt och med ett färgstarkt manér som sticker ut i flödet, följer vi upp korta animerade filmer, med säkra budskap, fakta och quiz. Med kampanjerna vill vi servera hästkoll i kortformat, väcka tankar kring säkerhet och locka fler att söka kunskap i våra kanaler.

 Kolla in en av filmerna här.