YR-EM i fälttävlan 2005

Brittiska laget tog guld

Det blev brittiskt guld i lagtävlingen efter den avslutande banhoppningen på Segersjö. Individuellt gick guldet till Tyskland, silvret till Holland och bronset till Frankrike.

34 ryttare kom till start i banhoppningen, sedan ett par hästar dragits tillbaka och ytterligare tre fått tummen ner efter veterinärbesiktningen, däribland svenska hästen Remember Me.
Viss turbulens uppstod när den ledande holländska hästen fick gå till holdingbox men den blev sedan godkänd i ombesiktningen.
 
Hoppbanan ställde stora krav på lydnad och ridbarhet hos hästarna, det var relativt trångt med korta anridningar mellan flera av hindren. Endast sex ekipage var felfria, däribland tre av det brittiska lagets ryttare som därmed säkrade segern, efter att ha legat på tredje plats efter både dressyr och terräng. Individuellt kom de brittiska ryttarna fyra, femma och sexa. 

Huub van den Mark som ledde efter terrängen rev två hinder men var ändå nöjd.
-Det kunde varit värre, han är inte så lättriden i hoppningen, säger Huub som förlorade guldet men vann ett silver.
Huub berättar att det håller på att bildas ett syndikat hemma för att kunna köpa en riktigt bra häst, som komplement till Paso Doble, som är femton år. 
 
Guldmedaljör blev Marie-Louisa Meyer från Tyskland på I?m no Angel.
-Hon är bra i alla tre disciplinerna men hon gör själ för namnet och har mycket bestämda åsikter om vad hon ska göra, säger Marie-Louisa som fick ett nedslag men ändå klarade segern.
Marie-Louisa tävlar också dressyr upp till StGeorg och Intermediaire I och har två dressyrhästar i stallet.

Trea blev fransyskan Laétitia Galinier som hade otur i inledningen av tävlingen när hennes häst blev störd av ett modellflygplan under dressyren. Hon var felfri på hinder både i banhoppningen och terrängen men fick ett par tidsfel i båda. Hästen Oberon ägs av en kanadensiska och Laétitia har ridit den sedan i vintras.

Angelica Egfors klarade banhoppnnigen med ett nedslag och slutade totalt femtonde och blev därmed bäst av svenskarna. Rebecka Tells Christy tog inte riktigt hindren på allvar och hade fem nedslag, 20 fel och en total artonde plats. Carin Clemensson hade ett nedslag och tidsfel och slutade totalt tjugonia.

EM i Fälttävlan för YR, slutresultat individuellt: 1) Marie-Louisa Meyer, Tyskland, I'm no Angel 45,3 2) Huub van der Mark, Holland, Paso Doble 47,4 3) Laétitia Galiner, Frankrike, Oberon 49,4 4) Phoebe Buckley, Storbritannien, The Busker 51,9 5) Gemma Tattersall, Storbritannien, Jesters Quest 52,9 6) Sarra Mayberry, Storbritannien, Tommy Pink 55,2 15) Angelica Egfors, Sverige, Windwalker 68,2 18) Rebecka Tell, Sverige, Christy, 75,2 

Slutställning lag:
1) Storbritannien 160,0
2) Tyskland 161,1
3) Frankrike 171,6
4) Italien 211,7
5) Belgien 285,9
 

 
  
 

 

 


Senast uppdaterad: 2010-05-23

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons