Satsande ungdomar tog emot stipendium

Göteborg Horse Show 2006-04-13

Lördag: Göteborgs Horse Shows stipendium delades ut på arenan under lördagseftermiddagen. Totalt har 25 ungdomar fått dela på 400 000 kronor vid årets utdelning. 
 
Hoppning
Angelica Augustsson, 19 år. Bor i Onsala och tävlar för Onsala Ryttarförening. Slutade på en andraplats i juniorhoppningen i Scandinavium 2004, men fick revansch 2005 då hon tog hem segern med Samantha C. Ingick i det svenska EM-laget för juniorer 2005 som slutade på en femteplats och red även individuellt med en sjätteplats som resultat. Tävlar i år i Krafft Cup i Scandinavium.
Angelica Augustsson får ett stipendium på 40 000 kronor. Pengarna vill hon använda för att få internationell erfarenhet för att i framtiden kunna konkurrera på en hög nivå.

Alexander Zetterman, 16 år. Bor i Linderöd och tävlar för Sölvesborgs Ridklubb. Tävlar i Krafft Cup samt Morgondagens Vinnare för juniorer under Göteborg Horse Show. Ingick i det svenska EM-laget för juniorer 2005 som slutade på en femteplats. Slutade på en sjätteplats för juniorer vid SM utomhus 2005.
Alexander Zetterman får ett stipendium på 20 000 kronor.

Daniel Zetterman, 21 år. Bor i Linderöd och tävlar för Sölvesborgs Ridklubb. Tog guldmedalj vid NM 2004 och slutade på en sjätteplats vid SM för Unga Ryttare utomhus 2004.
Daniel Zetterman får ett stipendium på 20 000 kronor.

Bobo Fuchs, 18 år. Bor i Västerås och tävlar för Hamre Ridklubb. Deltog som junior vid EM för juniorer 2004 och rider nu sitt första år som Young Rider. Har deltagit i SM med en silverplats som bästa resultat.
Bobo Fuchs får ett stipendium på 20 000 kronor.

Robin Ingvarsson, 17 år. Bor i Varberg och rider för Varbergs Ridklubb. Tävlar 2006 i Krafft Cup under Göterborg Horse Show. Slutade på tredje plats vid finalen av Agria Junior Mästare i Globen 2005. SM-guld inomhus och SM-silver utomhus för juniorer 2004. Ingick i det svenska EM-laget för juniorer 2005 som slutade på en femteplats.
Robin Ingvarsson får ett stipendium på 20 000 kronor.

Maria Ingvarsson, 19 år. Bor i Varberg och tävlar för Varbergs Ridklubb. Tävlar i Krafft Cup under Göteborg Horse Show. Tredje plats vid Agria Juniorfinal i Globen 2004. Silver vid inomhus-SM i hoppning för juniorer 2004. Red Krafft Cup Final 2005 och året innan det slutade hon på en tredje plats i Scandinaviums tävling för juniorer.
Maria Ingvarsson får ett stipendium på 20 000 kronor.

Karolina Lindbom, 18 år. Bor i Fjärdhundra och tävlar för Strömsholms Ridsportförening. Vann Agria Juniorfinalen i hoppning 2003 och 2005 och har SM-silver utomhus samt SM-brons inomhus.
Karolina Lindbom får ett stipendium på 20 000 kronor. Pengarna ska hon använda till träning och utbildning, i första hand för Henk Noren och Peter Eriksson. Syftet är att underlätta steget till Young Rider nästa år.

Amanda Landeblad, 15 år. Bor i Kumla och rider för Kumla Ridklubb. Vann SM-guld för D-ponny 2005 med Equus Queen och ha även SM-silver 2002 för B-ponny och 2003 för C-ponny. Amanda har bland annat tävlat vid Falsterbo Horse Show, Baltic Cup och var reserv till NM och EM 2005.
Amanda Landeblad får ett stipendium på 10 000 kronor. Pengarna ska hon använda till enskild träning, markarbete, hoppträning och mental träning.

Sandra Cederborg, 19 år. Bor i Enköping och tävlar för Enköpings Ridklubb. Tog brons vid SM utomhus för Young Rider 2005 och tog samma år lag-silver vid NM och vann Falsterbo Ungdoms Grand Prix.
Sandra Cederborg får ett stipendium på 10 000 kronor. Pengarna ska gå till träning och fortsatt utbildning.

Linn Jonsson, 17 år. Bor i Stenkullen och tävlar för Nääs Ryttarförening. Linn var femma vid SM inomhus 2004 och arbetade under hösten 2005 i Italien där hon även tävlade. Hon hade flera framgångsrika år som ponnyryttare, bland annat med en EM-final 2003.
Linn Jonsson får ett stipendium på 10 000 kronor. Pengarna ska användas till att bekosta fler internationella starter.

Dennis Carlsson, 17 år. Bor i Värnamo och tävlar för Värnamobygdens Ryttarförening. Vann SM-silver som ponnyryttare och har tävlat internationellt som junior. Målsättningen för 2006 är att rida EM Aten samt ta medalj vid SM såväl utomhus som inomhus.
Dennis Carlsson får ett stipendium på 10 000 kronor. Pengarna ska han använda till träning.

Dressyr
Emelie Nyreröd, 18 år. Bor i Västerås och tävlar för Salaortens Ryttarförening. Emelie rider sitt första år som Young Rider och tränar för Gunnel Wincent samt Mattias Jansson och Pether Markne. Red EM för ponny 2003 där hon blev bästa svenska ekipage med ponnyn Tim. Samma år vann de även SM-silver.
Emelie Nyreröd får ett stipendium på 35 000 kronor.

Elinore Simberg, 19 år. Bor i Munka Ljungby och tävlar för Åstorpsortens Ryttarförening. Har sedan hon var tolv år ingått i den svenska landslagstruppen och har startat ett flertal NM och EM under åren. Elinore var Agrias Ponnyryttare 2001. Är idag beridarelev hos Udo Lange i Tyskland.
Elinore Simberg får ett stipendium på 20 000 kronor. Pengarna ska användas för att fortsätta dressyrutbildningen med internationellt sikte.

Dressyrteam Natalie Oldfors (19 år), Agnes Benktander (18 år) och Amanda Eliasson (16 år). De tävlar för Nordhallands Ridklubb och rider nu Div I för lag. Natalie har varit med i juniorlandslaget och tävlar aktivt på nationell- och elitnivå. Amanda har tävlat sedan 2005 och tränar regelbundet för Ginger Oldfors. Agnes har tävlat på nationell nivå och satsar nu på sin debut som Young Rider.
Dressyrteamet får ett stipendium på 20 000 kronor. Pengarna ska användas till träning.

Fälttävlan
Rebecca Tell, 20 år. Bor i Falköping och tävlar för Sämsholms Ryttarförening. Vann SM-silver för Young Rider 2005 och siktar nu på en guldmedalj. Under året vann hon även lag-guld vid NM och hon har tävlat vid flera stora mästerskap.
Rebecka Tell får ett stipendium på 20 000 kronor. Pengarna ska hon anväda till träning och tävling för att prestera så bra som möjligt vid YR-EM 2006.

Christoffer Forsberg, 15 år. Bor i Stenstorp och tävlar för Tidaholmsbygdens Hästklubb. 2005 var Christoffer rankad bland topp tre i Europa bland juniorer och topp fem på FEI:s världsranking bland fälttävlansryttare upp till 18 år. Han är även rankad sjua bland seniorer i Sverige. På resultatlistan finns bland annat ett EM-brons vid junior-EM 2005, NM-guld för lag, SM-guld 2005 samt seger i Agria Cup samma år.
Christoffer Forsberg får ett stipendium på 20 000 kronor. Pengarna ska han använda till extra träningstillfällen för Pether Markne samt Hans Viebke respektive Constantin van Richjevojsel och William Fox Pitt. Det ska även göra det möjligt till fler internationella starter under året.

Elin Göransdotter, 19 år. Bor i Stenstorp och tävlar för Skaraborgs Fältrittklubb. Är med hästen Zeus uttagen till YR-landslaget och var 2005 med i landslaget för juniorer. Tog ett individuellt silver och ett lagguld vid NM samma år.
Elin Göransdotter får ett stipendium på 20 000 kronor. Pengarna ska hon använda för att kunna ta med sina hästar till England där hon ska bo under ett år för att utveckla sin ridning.


Distansritt
Liza Sundberg, 17 år. Bor i Boda Kyrkby och rider för Dalarnas Distansryttarförening. Tog hem segern vid Nybyggerittens 80 km klass 2005 och vann även SM-brons för Young Rider samma år. Målet för 2006 är att genomföra minst en tävling över 160 kilometer för att därmed ha chans att kvala till seniorlandslaget samt att bli ett av de ekipage som får rida YR-EM.
Liza Sundberg får ett stipendium på 10 000 kronor. Pengarna ska användas till träning och tävling.
 
Voltige
Noomi Franceen, 15 år. Bor i Uppsala och tävlar för Roslagens Voltigeförening. Har bland annt två SM-brons och ett NM-brons för lag och var med i det svenska seniorlandslaget 2004 och svenska juniorlandslaget 2005.
Noomi Franceen får ett stipendium på 10 000 kronor. Pengarna vill hon använda för att träna och tävla individuellt.

Handikapp/utbildning/övrigt
Emelie Klanjcic, 21 år. Är aktiv i Västerstads Ryttarförening där hon bland annat håller i kurser för Grönt Kort.
Emelie Klanjcic får ett stipendium på 15 000 kronor. Pengarna ska gå till Ridledarkursen ovh målet är att i framtiden arbeta med funktionshindrade barn och ungdomar.

Anna Oscander, 19 år. Bor i Lindome och rider för Kungsbacka Ridklubb. Går första året på Hippologutbildningen i Flyinge och har som ambition att fortsätta utbildningen på Strömsholm till hösten. Målet är att bli ridinstruktör.
Anna Oscander får ett stipendium på 10 000 kronor. Pengarna ska användas till utbildningskostnader samt träning.

Linn Ericsson, 18 år. Bor i Nässjö och rider för Färs Härads Ryttarförening. Tar studenten från Hippologigymnasiet i Flyinge/Lund till sommaren och tävlar sitt första år som Young Rider. Kvalificerade sig till SM i dressyr för juniorer 2005 och har precis debuterat i St George.
Linn Ericsson får ett stipendium på 10 000 kronor. Pengarna ska användas till träning och tävling.

Amanda Löwenberg, 15 år. Bor i Klintehamn och rider för Suderbys Ridklubb. Har SM-brons i fälttävlan på C-Ponny, vinst i Msv B och startat Msv A fälttävlan, ridit Msv B hoppning och FEI dressyr. Har även tävlat fälttävlan upp till 0.90 och hoppning till 1.10 på häst och siktar under 2006 på högre klasser.
Amanda Löwenberg får ett stipendium på 10 000 kronor. Pengarna ska användas till träning samt tävlingsavgifter.


Senast uppdaterad: 2010-05-23

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Hotellpartner

Samarbetspartner

Annons