Hem / Aktuellt / Ny hemsida -erbjudande till föreningar

Ny hemsida -erbjudande till föreningar

Företaget Consid bygger nya ridsport.se och i samarbete med Svenska Ridsportförbundet har företagit tagit fram ett erbjudande till föreningar.

Svenska Ridsportförbundet byter leverantör och plattform för webbsidan. Företaget Consid kommer att bygga nya webbsidan i CMS-verktyget Sitevision.

Svenska Ridsportförbundet i samarbete med övriga specialförbund har förhandlat fram ett avtal med Consid och Sitevision och tagit fram ett mycket fördelaktigt erbjudande på webblösning till våra medlemsföreningar. Erbjudandet omfattar ett färdigt baspaket med de vanligaste mallarna och funktionerna för en enkel, bra och mobilanpassad hemsida, i ett kraftfullt men samtidigt enkelt redaktörsverktyg och i ett webbhotell med säkerhet i världsklass.

Lösningen erbjuds föreningar anslutna till Svenska Ridsportförbundet, till en kostnad för föreningen baserad på medlemsantal.  Exempel: För en förening med under 500 medlemmar är totalkostnaden för 2022 8 900 kronor, därefter är kostnaden 200 kr/månad + valfri supporttjänst 360 kr/månad (alla priser är inklusive moms).

Se erbjudandet här (pdf)

För mer information och frågor, kontakta Louise Ohlin This is a mailto link

Andra lösningar

Vad som passar din förening bäst beror på vilken verksamhet föreningen har och hur hemsidan skall användas. Vi är medvetna om att inte alla föreningar kan ta kostnaden och utöver ovanstående erbjudande finns det flera enkla, billiga och även kostnadsfria verktyg för att bygga hemsidor. 

Det finns också externa system som erbjuder kombinationer av hemsida, medlemsadministration, ekonomihantering och verksamhetsstöd. Några av dem erbjuder en basversion som är kostnadsfri, enligt respektive hemsida. För föreningar som använder ett sådant system för medlemshantering erbjuder RF integrationsmöjligheter till IdrottOnline, se vilka system som omfattas här.

Behöver ni hjälp?

Ridsportförbundet har tyvärr inte möjlighet att bistå med helpdesk eller support. Behöver ni stöd i processen att ta fram en ny hemsida kan ni kontakta ert RF/SISU-distrikt.
Sök RF/SISU-distrikt här

Information från RF angående nedläggning av hemsidor i Idrottonline

Viktigt angående Häst & Ryttare 

Svenska Ridsportförbundets medlemstidning Häst & Ryttare skickas hem till alla medlemmar i anslutna föreningar. Adresserna hämtas ut IdrottOnline och därför är det viktigt att föreningens medlemsuppgifter är uppdaterade. Om föreningen använder ett externt medlemsregister behöver detta integreras med IdrottOnline, enligt ovan.

Utöver uppdatering av medlemsavgifterna behöver föreningen göra ytterligare två saker i IdrottOnline:

 1. Ge Svenska Ridsportförbundet minst läsbehörighet av föreningens uppgifter. 
  Gör så här: Logga i på föreningens hemsida. Under Administration/Inställningar/Tillåt organisationer att se och uppdatera personuppgifter – klicka i ”Läsa” för Ridsport.
 2. Tilldela medlemmarna en rollegenskap "Prenumerant Häst & Ryttare". Detta kan administratören enkelt göra för alla medlemmar samtidigt - gör så här (pdf)

Läs mer om hantering av personuppgifter här

Administration i IdrottOnline

Det är bara hemsidan i IdrottOnline som försvinner vid årsskiftet, övriga funktioner finns kvar. Dessa är:

 • Medlemshantering
 • Aktivitetshantering
 • Avgiftshantering
 • LOK
 • Idrottsmedel
 • Utbildning
 • Beslutsstöd
 • Licenshantering
 • Integrationsmöjligheter

Inloggning kommer att kunna ske via login.idrottonline.se

clarebergrk2004-1_kille-ridskola.jpg

BILDBANK
En bild säger mer än tusen ord. 
I vår bildbank har vi samlat friköpta och
kostnadsfria bilder på hästar,
ridsport och vår rika verksamhet.
Bilderna är gratis att använda till
föreningarnas hemsida.