Hem / Ridskola / Årets Ridskola, Ridskolehäst, Ridlärare

Årets Ridskola, Ridskolehäst, Ridlärare

Rider du på världens bästa ridskola och/eller har du en ridlärare som gör din tid i stallet till veckans höjdpunkt? För att hylla alla goda ledare och lyfta ridskolans viktiga roll, behöver vi din hjälp att utse Årets ridlärare och Årets ridskola 2020. Nominera här och nu.

Årets Ridskola

Årets ridskolaska vara kopplad till förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Förutom utbildningsverksamheten tittar vi också på till exempel ekonomi, kringaktiviteter, kommunkontakter och lyckade projekt mm.
Vinnaren utses av Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion och delas ut i samarbete med Folksam.
Vinnaren tilldelas ett utbildningsstipendium till ett värde av 40 000 kronor som ska gynna föreningens medlemmar och en fortsatt utveckling av föreningens verksamhet.

Nominering Årets Ridskola (word)
Nominering Årets Ridskola (pdf)

Årets Ridlärare 

Med ridlärare menar vi en yrkesverksam person som är diplomerad Ridlärare I, II eller III och yrkesverksam vid en ridskola där föreningen är ansluten till Svenska Ridsportförbundet.
Det är viktigt att ridlärarens ledarinsatser ligger i linje med SvRFs idé och strategiprogram. Man skall också arbeta efter Ridsportens ledstjärnor samt delta på SvRFs vidarutbildningar.
Årets ridlärare har lång erfarenhet av sin yrkesroll och är en erkänt skicklig utbildare både inom dressyr, hoppning och hästkunskap.
Vinnaren tilldelas ett stipendium på 10 000 kronor som är avsett för fortsatt utbildning och fortbildning inom yrkesområdet.

Nominering Årets Ridlärare (word)
Nominering Årets Ridlärare (pdf)

Nomineringarna ska mailas This is a mailto link  senast den 20 september 2020. Distriktet gör ett urval och nominerar en ridskola och en ridlärare senast den 1 oktober till centrala kansliet. Därefter utses vinnarna av Ridskole- och Utbildningssektionen.