Hem / Distriktet / Lite historia

Lite historia

Dalarnas Ridsportförbund, som då hette Ridfrämjandets Kopparbergsdistrikt, bildades våren 1970 av de fyra ridklubbar som då var verksamma i länet; Avesta Ridklubb, Falu Ridklubb, Svedens Ponnyklubb och Tällbergs Ridklubb. 1980 hade verksamheten vuxit sig så stor att styrelsen tog beslutet att anställa personal. Lisbet Ericsson anställdes som distriktets första konsulent med kansliet förlagt till bostaden i Vikarbyn. Hösten 1981 efterträddes hon av Louise Tysklind, då nyutexaminerad från Valla folkhögskolas fritidsledarlinje med Ridsportprofil, och kansli inrättades i Falun.

Svenska Ponnyryttarförbundet och Svenska Ridsportförbundet utvecklade också en distriktsorganisation och 1992 togs initiativet till ett samgående av alla förbunden och nya Dalarnas Ridsportförbund såg dagens ljus den 1/1 1993.

Idag finns distriktets kansli i Insjön. Kansliet har två anställda konsulenter på sammanlagt 150%. Louise Tysklind, som i första hand arbetar med föreningsfrågor och utbildning, och Totta Wikström som är vår tävlingskonsulent.