Hem / Nyheter / Aktuellt från Dalarna / Curbiz - Årets ridskolehäst i Dalarna 2020!

Curbiz - Årets ridskolehäst i Dalarna 2020!

Omröstningen om Årets ridskolehäst i Dalarna 2020 är avslutad! Det var riktigt tätt mellan de hästar som fick flest röster och med bara 3 rösters övervikt segrade Qurbiz från Åsebo RS.

Qurbiz kommer nu att få vara i centrum på årets affisch.
Utlottade affischer vanns av: This is a mailto link, This is a mailto link, This is a mailto link, This is a mailto link och This is a mailto link

Sju av våra klubbar hade i år nominerat kandidater och här hittar du en liten presentation av var och en:

O'reillys Ivan - Bjursås Ridklubb

 BjRK, Ivan

O'reillys Ivan kom till klubben 2017 och är nu 11 år gammal. Ivan är en tinker på 145 cm i mankhöjd. Ivan blev ett bonusköp när klubben skulle köpa en annan häst. som blev det bästa vi gjort! Han är väldigt snäll och arbetsvillig men med en räv bakom örat och hänger gärna på bus. Han har tävlat både hoppning och dressyr med ridskoleelever med framgång. Ivan är omtyckt av både stora och små, både i stallet och från hästryggen.

Trolle - Borlänge Ridklubb

 Trolle, BRK

Trolle är 14 år. Han kom till oss för 4 år sedan och travade rakt in i våra hjärtan. Han är alltid glad och älskas av alla. Trolle går med alla elever från nybörjare, barn och vuxna till dom mest rutinerade. Han kan sitt jobb, det är bara att be honom så löser han uppgiften. Dock kan han bjuda på lite hopp och skutt när han tycker att lektionen behöver livas upp lite. Han blir förlåten direkt för han är så söt och glad.

Curbiz - Åsebo Ridsällskap

Curbiz, ÅRS

Curbiz e. Miclas Curt Cobain RNF 154 u. Ibiza PR 1073 ue. Sweet Demand RP 106
Curbiz är född 2002 och flyttade till ridskolan 2016. Innan hade hon tävlats upp till Msv hoppning. Som 4-åring fick hon fölet "Hjärta" som också är ridskolehäst på klubben. Curbiz är verkligen världens snällaste häst och ställer upp på allt från barngrupper, handikapplektioner eller hopptävlingar. I år fick Curbiz trappa ner i lektionsverksamheten och kommer att fortsätta som ridskoleavelssto. Hon lämnar superfina avkommor som passar för ridskola. Fast hon inte fortsätter som ridskolehäst är hon fortfarande ovärderlig för ridskolan. Nu är hon dräktig och kommer få föl nästa år. Ett föl som våra elever kommer att få följa från föl till inridning och sedan som lektionshäst. Hon är verkligen en klippa.

Vångsöndas Tennesse Walts - Falu Ridklubb

 Walle, FRK

Val, welsh av cob-typ, kat D, f 2011 e. Moflos Zmirnof u. Rythmn Dance ue. Croniarth Texas Storm
Walle är en ponny med ett stort hjärta som ger klubbens elever en trygg känsla i sadeln. Han gläder många med sin positiva inställning för både mys i boxen och ridlektioner. Hoppar gör han gärna och stärker mångas självförtroende. Trots att han är en ponny bär han upp både yngre barn och vuxna utan problem. Att han lyssnar fint på hjälperna och tar hand om våra elever gör honom till en riktig läromästare. Nog är han både charmig och vacker vår Walle.

Manér - Norr Amsbergs Ridklubb

 Manér, NARK

Manér K.L., gotlandsruss född 2007 e. Fanér u. Ipsi
Manér är hela ridskolans favoritponny och får flest röster i klubbens egen omröstning varje år. Vår kära vän är väldigt lugn, pålitlig och lätt i hanteringen. Han är en perfekt nybörjarponny, men är även bäst för att tryggt lära sig att galoppera och hoppa. Manér är så genomsnäll att alla kallar honom "Lilla Vovven". Nu tycker klubben att det är dags att Manér får bli hela Dalarnas ridskolehäst 2020!

Russinett - Rättviks Ridklubb

 Russin, RRK

Russinett är ett gotlandsruss född 2007. Hon är en välutbildad både kör- och ridponny. Hon har meriter och bra reultat i hoppning och dressyr på lokal nivå. På klubben går hon med från knattekurs, nybörjare och mindre ungdomar. På vintern drar hon gärna släden. Russinett har sagt ifrån när det gäller sadel, trots dyra sadelutprovningar, så från förra vintern rids hon barbacka av alla elever och stortrivs med tillvaron som barbackaponny, samtidigt som eleverna får bra balans!

Quebeck - Vanbro Ryttarsällskap

 Quebeck, VRS

När Quebeck kom till klubben 2009 var han bara tre år gammal. Han är sedan dess uppvuxen och utbildad på ridskolan. Han har verkligen utvecklats till en superbra ridskolehäst och en fantastisk individ. Det spelar ingen roll vad Quebeck får för uppgift, han tar sig an det mesta med stor lätthet och glimten i ögat. Quebeck kännetecknas av sitt stora mod och sin fina vilja att alltid göra rätt.

Här kan du läsa mer om tävlingen "Årets ridskolehäst i Dalarna".