Hem / Ungdom / Vi i stallet

Vi i stallet

Vi i stallet är hästkunskapstävlingen för barn som är 9-13 år och tävlingen grundar sig på boken med samma namn. 

Tävlingen, som Centrala ungdomssektionen ligger bakom, arrangeras med hjälp av distriktens ungdomssektioner. Tävlingen hålls i april-juni i respektive distrikt. All information du behöver angående tävlingen hittar du HÄR på Svenska Ridsportförbundets hemsida.

 Utifrån rådande situation med coronapandemin har Centrala Ungdomssektionen beslutat att förlänga tiden för genomförande av hästkunskapstävlingen ”Vi i stallet” till och med den 31 december

 

Datum: 22 November 

Plats: Söderhamnsortens Ryttarförening

Sista anmälningsdag:  31 oktober 

Anmäl HÄR
Kallelse: Skickas till lagledaren ca en vecka innan finalen
Pris: 250 kr faktureras föreningen efter genomförd tävling. Fika ingår.
Finalen ställs in vid färre än två anmälda lag.
Vi följer rådande rekomendationer och restriktioner från folkhälsomyndigheten. Vid förkylningssymptom stannar vi hemma.

Från 2020 baseras tävlingen på den nya Vi i stallet-boken.
Det är en arbetsbok med tillhörande webb som finns på vår utbildningsportal. Där hittar ni filmer, olika quiz och annat material som ni kan använda er av i undervisningen. Upplägget som varit tidigare med olika kapitel är borttaget och tävlingen kommer att baseras på hela boken.

Så beställer du material

Boken Vi i stallet beställs via SISU Idrottsböckers hemsida
Beställningen kan även göras via telefon  0411-16777

Till dig som vill vara med

Kolla med din ridlärare eller med ungdomssektionen i föreningen om ni skulle kunna vara med i tävlingen. Du och dina lagkompisar kan vara med från det år ni fyller nio, till och med det år ni fyller tretton. Ni ska vara 3-5 deltagare för att fylla ett lag. Är ni fler i föreningen som är intresserade så kan ni anmäla flera lag. Under tävlingen ges möjlighet till lässtöd för deltagare som behöver det.

Plugga på teorilektioner

Någon äldre medlem i föreningen förbereder lagen genom att i god tid innan hålla i teorilektioner som utgår från boken och webben Vi i stallet. Vill man så kan boken köpas även av privatpersoner om man önskar läsa på mellan teorilektionerna. När ni fått ihop ett eller flera lag anmäler kursledaren (som också agerar lagledare på tävlingsdagen) laget till distriktet som arrangerar tävlingen. 

Till dig som ska vara kursledare/lagledare

Föreningen anmäler ett eller flera lag till distriktstävlingen. Varje lag består av 3-5 medlemmar som är 9-13 år. Det är föreningens uppgift att införskaffa boken Vi i stallet. I många föreningar är det äldre medlemmar i föreningens ungdomssektion som håller i teoritillfällena.

Kursledaren ska på tävlingsdagen även medverka och stötta laget som lagledare, dock får inte lagledaren vara med i tävlingsmomentet.

Handledning (pdf, uppdaterad 2020)

Priser i tävlingen

Det segrande laget vinner 2500:- till föreningens ungdomssektion. Pengarna betalas ut till föreningens eller ungdomssektionens konto. Medaljer delas ut till första-, andra- och tredjepristagarna. Alla deltagare får diplom och en liten present.

 

 

Har du frågor angående tävlingen?

Skicka ett mail till kansliet.

Eller ring Johanna Bidner 070-2801388