Hem / Utbildning / Ryttarutveckling / Nivå 2 - Gävleborg

Nivå 2 - Gävleborg

Svenska Ridsportförbundets utvecklingsmodell handlar om att guida fler ryttare rätt på den livslånga ridvägen. De skräddarsydda utvecklingsprogrammen, som sträcker sig från förening till landslag, är tänkta att ge ryttare på respektive nivå optimala förutsättningar för att lyckas med sin sportsatsning. De olika nivåerna i Utvecklingsmodellen knyts samman och utgångspunkten är att en ryttare ska ”passera” en nivå för att ta sig vidare till nästa.

Nivå 2 är öppen för alla ryttare som vill utveckla sina kunskaper om hästar och hästhållning i vardagen och på tävling. Deltagare ska vara medlem i klubb tillhörande Gävleborgs Ridsportförbund och licens ska vara löst i klubb inom distriktet.

Svenska Ridsportförbundets utvecklingsmodell är framtagen med utgångspunkt från den tidigare Talangplanen. 

Utbildningsnivå för att kunna söka till projektet till häst/ponny är följande:

  • Dressyr: LA på ponny eller häst
  • Hoppning: LA på ponny eller 120 på häst
  • Fälttävlan P90 på ponny eller H100 på häst.

Utifrån rekommenderade förkunskaper lägger vi stor vikt vid ryttarens engagemang och intresse.

Möjlighet finns att söka till enbart avsutten utbildning, för dig som har tävlat på dessa nivåer och har ambition att fortsätta men för närvarande inte har en häst/ponny på denna nivå.

Utifrån rekommenderade förkunskaper så lägger vi stor vikt vid ryttarens engagemang och intresse. Detta gäller generellt, men i synnerhet till uttagningen av den uppsuttna delen. Förtur kommer att ges till ryttare mellan 13 och 20 år.

Ryttarutveckling nivå 2 är den del i Svenska Ridsportförbundets utvecklingsmodell. Året innehåller främst teoretiska träffar enligt utvecklingsmodellen men det kommer även att anordnas  uppsuttna träffar. För deltagande på de uppsuttna träffarna är de teoretiska träffarna obligatoriska.

Kortfattat program:

  • Delkurs 1 - En del av svensk ridsport
  • Delkurs 2 - Dina mål och din satsning
  • Delkurs 3 - Hästen
  • Delkurs 4 - Fysiken i fokus
  • Delkurs 5 - Ridlära i fokus 
  • Delkurs 6 - 7 Älska utmaningen, nu börjar det

Kursen innehåller samtliga delkurser men kan ha ett annorlunda upplägg.

 

Utvecklingsprogrammet i Gävleborg möjliggörs av Folksam.

Nivå 2 på Svenska Ridsportförbundet