Hem / Utbildning / Grönt Kort / För dig som utbildare

För dig som utbildare

 

I god tid innan ni anordnar en kurs i Grönt Kort ska distriktet informeras om kursupplägget och tidsplan. Detta skickas lämpligast in till distriktet via mejl.   

Här hittar du ett körschema för hur kursen kan läggas upp.

Alla deltagare ska vid kursstarten lämna ett intyg på förkunskap ridning/körning. Detta ska undertecknas av en diplomerad ridlärare eller licencierad tränare. Det är viktigt att du som handledare försäkrar dig om att den som skriver under intyget verkligen kontrollerar att deltagaren har de kunskaper som krävs.

Deltagarna ska efter fullgjord kurs erhålla ett intyg på att de genomfört den. Det är viktigt att deltagaren tillhandahåller detta intyg då det är beviset på att de genomfört kursen om det skulle behövas i framtiden.

INTYGEN hittar du här

Deltagaren ska innan denna får delta i kursens andra del ha genomfört de digitala webbmaterialet samt delproven cirka fem dagar innan del två startar. Du som handledare ska sedan gå in via rapport på basutbildningens webbplats för att kontrollera att deltagaren har genomfört detta. För att få delta i del 2 måste detta vara genomfört och godkänt. Webbplatsen hittar du HÄR.

När kursen är klar ska den rapporteras på en särskild blankett.