Hem / OM GRF / Presentation av klubbarna på Gotland

Presentation av klubbarna på Gotland

Ganthems Ryttarförening

Bildades 2017 

Vi har en ridskola, Ganthems Ryttargård knuten till oss.

Vår förening ska vara en mötesplats för alla oavsett ålder,

kön eller etisk bakgrund. Inför hästen är vi alla lika!

Engagemang i föreningen skaparen fin och trivsam atmosfär där vi

har kul tillsammans och får en bra gemenskap.

Vårt mål är att alltid sätta hästen och omgivningens säkerhet främst.

Tillsammans är vi - GANTHEMS RYTTARFÖRENING!

 

Gotlands Lantliga Ryttarförening

Gotlands Lantliga Ryttarförening bildades 1966 vid ett möte på Gannarve gård i Fröjel.

Vår anläggning finns vid Mulde i Fröjel och består av ett ridhus med tillgänglighetsanpassad  cafeteria och mötesdel,  utebana med en mindre huntingbana intilliggande i ett gotlandsänge.

Regelbundna veckoträningar i hoppning och dressyr terminsvis för barn och vuxna. Då i samarbete med Källgårds ryttarcenter för att kunna erbjuda ridning för de som inte har egen häst.

GLR  arrangerar tävlingar i hoppning, dressyr och körning för ponny och ridhäst. Ridläger på sommaren med övernattning och andra arrangemang för medlemmar både med och utan häst under året. 

Verksamheten i GLR ska genomsyras av SVRFs värdegrund om allas lika värde och en tydlig demokrati där alla kan vara med och påverka.

Med ledorden ansvar, respekt, engagemang, glädje och tillsammans skapa en hållbar och trivsam miljö i klubben och gynna ridsporten.

GLRs policy: Social fostran går före sportslig framgång

Välkommen att titta in på vår hemsida för mer info  www.glr.se

 

Norra Gotlands Ridklubb

Klubben bildades på Duckers i Bunge i början av 70-talet men har nu sin hemmaplan på Othemsvallen. Anläggningen består av ett nybyggt ridhus, belyst grusbana och en stor gräsbana. Ridhuset är har veckovisa träningar i samtliga grenar och på alla nivåer 5 dagar i veckan. Vi har också en nyrenoverad, handikappanpassad, utbildningslokal med cafeteria och toaletter.

I takt med att medlemsantalet stadigt ökat är nu klubbens ungdomssektion under nybildande och kommer att anordna aktiviteter med och utan häst.

Vi har ett 20-tal licenserade tävlingsryttare inom både hoppning och dressyr och en växande grupp ponnyryttare som tränar framgångsrikt.

 

Suderbys Ridklubb

Bildades i mars 1977

1 ridskola anknuten: Suderbys Gård och Ridskola

Vi strävar efter god stämning och kamratskap - som innebär solidaritet och laganda vid tävlingar

Säkerhet går före allt annat både vid träning och tävling

Vi månar om att få nya medlemmar och värnar om de vi har.

Gammal som ung är välkommen i vår klubb

Satsar på bredd och siktar mot toppen

Egen ridanläggning i Sjonhem mitt på Gotland - med ridhus och utomhusbana

Sektioner: Hoppning, Dressyr, Körning och Ungdomssektion

Välkommen till Suderbys Ridklubb

 

Stenkyrkaortens Ridklubb

Klubben bildades 1998 av Micke Erixon. Hos oss står gemenskap och sammanhållning högt i fokus. Alla tävlingsryttare, skogsmullar, personer med funktionsvariationer, barn och föräldrar är lika mycket värda

I SORK hjälpts vi åt och strävar efter att vara föredömen för varandra

Vår hemsida www.Stenkyrkaortensridklubb.com 

Södra Gotlands Rid och körklubb - SGRK

Bildades i februari 2021 och är en sammanslagning av tidigare Hoburgs ridklubb och Hemseortens rid och körklubb.

SGRK strävar efter en vi-känsla, där vi tar hand om varandra och oavsett vilken gren man håller på med och vilken nivå man är på. Vi vill erbjuda alla medlemmar möjlighet till en meningsfull och utvecklande fritidssysselsättning tillsammans med hästar. All vår verksamhet är välplanerad och självfinansierande. Vi har välutbildade ledare och tränare. SGRK arbetar med att stödja ryttare och kuskar i alla grenar med fysisk träning.

Vi har många medlemmar som arbetar aktivt i föreningen genom att sitta i US och kommittéer inom dressyr, hoppning, körning, WE och Gropenanläggningen. Våra kommittémedlemmar driver verksamheten framåt inom respektive gren, arrangerar proffsiga tävlingar och underhåller våra anläggningar.

Vi har två fina anläggningar med utomhusbanor anpassade till alla grenar vi är aktiva i samt ett ridhus. Anläggningarna finns i Gropen i Stånga och Sudergutarnas ridhus i Havdhem. Anläggningen i Havdhem drivs av en fristående förening.

Ridskolan vid Sindarve Gård i Garde är anknuten till SGKR. Men vi har även samarbete med Marias hästeri i Grötlingbo.

Mer info om vad som händer i föreningen finns på www.sgrk.nu

Välkommen till Södra Gotlands Rid och körklubb

 

Traume Ridsällskap

Ett sällskap som satsar på roliga aktiviteter, med härlig gemenskap och det samlade intresset för hästar. Föreningen startade 2014 och har sitt säte vid Traume ridskola, strax utanför Visby. Ridskolan drivs av Gill Pettersson och har elever i alla åldrar. Gill har även   träningar i hoppning och dressyr för privatryttare. Från vårterminen 2015 har Jan Larsson förlagt sina träningar vid Traume. Båda är B-tränare i hoppning. Klubben har licensierade ryttare i hoppning och dressyr.

 

Wisby Ridklubb

Wisby Ridklubb är en av de äldsta i landet! Vi är en ideell förening som bedriver verksamhet i Rävhagen, Visby. Klubben bildades 1910 under namnet Visborgs Fältrittklubb och slogs senare samman med Gute Ridsällskap och Wisbyortens ryttarförening.

På Rävhagen har föreningen två ridhus, tre ridbanor på andra sidan vägen (vid travet/Silikaten), ett kollektivstall, ett ridskolestall, 9-10 hagar och en cafeteria. I klubben samsas tävlingsryttare, ridskoleelever och ryttare från flera olika stall. Vi brinner för tillgänglig ridsport och vill erbjuda alla en möjlighet att möta hästar och ridning.

Med ideella insatser driver föreningen anläggningen, utbildningsverksamhet, tävlingsverksamhet, ungdomsverksamhet och handikappridning. Rävhagens ridskola drivs av föreningen, med egna och inlånade hästar. Lektioner finns för elever från 6 år till vuxna och på olika nivåer.

I föreningens regi finns också lektioner i dressyr, hopp och Working Equitation för ryttare med egen häst. Då och då bjuder klubben in till kurser, workshops, olika typer av lägerverksamhet och clinics.

Vi är särskilt intresserade av ridning för personer med funktionshinder och bedriver undervisning på området med särskilt anpassad utrustning.

Ungdomssektionen skapar roliga evenemang, som halloweenmys och terminsavslutningar för alla medlemmar.

Wisby Ridklubbs tävlingskommitté anordnar tävlingar året runt. Flera av medlemmarna tävlar på Gotland och några även på högre nivå på fastlandet.  

Läs mer om oss på: https://www.wisbyridklubb.se/ 

 https://www.facebook.com/wisbyridklubb/

Instagram: wisbyridklubb, wrkus