Hem / Utbildning / Ryttarutveckling / Ryttarutveckling Nivå 1

Ryttarutveckling Nivå 1

GRF logga

Gotlands Ridsportförbund bjuder in till:

Ryttarutveckling nivå 1 - Ridsport hela livet
Gotlands Ridsportförbund kommer under 2020 genomföra Ryttarutveckling nivå 1 tillsammans med Folksam och Svenska Ridsportförbundet.


Samtliga aktiviteter kommer att genomföras i distriktets regi i lokaler runt om på ön. Alla från 7 till 77 år som är medlem i en av distriktets ridklubbar är välkomna att anmäla sig! Det kommer vara fördelat på 6 träffar med olika teman under vår, sommar och höst 2020.
Kurserna och föreläsningarna kommer bland annat att handla om: Hästens hälsa och välbefinnande, ryttarens fysik och mentala hälsa, sits, gångarter och inverkan, att arbeta hästen från marken MED MERA!

Syfte och mål:

 

   • Att inspirera och utveckla ryttare/kuskar i åldrarna 7 till 77 år till en god grundutbildning för att skapa säker hästhållning med hästen i centrum.

 

   • Att deltagarna ska få med sig en allmän och allsidig bas i några av ridsportens grenar

 

   • Skapa en god kunskap om hästen och dess hantering både teoretiskt och praktiskt.

 

   • Skapa ett intresse för att ryttare och kuskar ska ha en god fysik för att öka sin inverkan på resultatet och samspelet med sin ponny/häst

 

  • Att ryttare och kuskar ska få kunskapen att utöva sitt intresse i samspel med Ridsportens ledstjärnor och Code of Conduct.