Hem / Tävling/Träning / Information angående coronaviruset

Information angående coronaviruset

Hallands Ridsportsförbund följer utvecklingen av smittspridningen av coronaviruset och ber alla följa de råd som myndigheterna ger

 

Uppdatering 30 november 2020
Svenska ridsportförbundets förbundsstyrelse har kommit med nya råd angående max 8 deltagare vid allmänna sammankomster.
Förbundsstyrelsen gjorde vid sitt möte på torsdagen 26 november bedömningen att ridskoleverksamheten behöver anpassas i linje med regeringens syfte och lokala allmänna råd för att kunna fortgå. Det är i dagsläget mycket viktigt att vi alla tar ansvar för en minskad smittspridning och följer myndigheternas regler och råd.
Förbundsstyrelsen rekommenderar därför att ridskoleverksamheten i möjligaste mån anpassas till max åtta ridskoleryttare per grupp för elever födda 2004 eller tidigare. Grupper med barn och unga under 15 år berörs inte av rekommendationen, inte heller ledare, ridlärare eller annan personal. 

Uppdatering 24 november 2020

Efter hälsomyndighetens förlängning av de lokala, allmäna råd så kommer tävlingarna i Halland fram till och med den 13 december att ställas in. Detta i samråd med Svenska Ridsportförbundet. Beslut om förlängning kan ske.

Uppdatering 20 november 2020
På fredagen kom regeringens beslut om att max åtta personer får samlas vid samma tillfälle. Det är en ändring i förordningen om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, som träder i kraft tisdagen 24 november.
Svenska Ridsportförbundet avvaktar förtydligande från Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten hur beslutet, och den effekt vad gäller normering som regeringen vill uppnå, kan påverka idrotten. Här kan du läsa mer.

Uppdatering 3 november 2020 
Vi har idag, den 3 november, i samråd med Svenska Ridsportförbundet beslutat att ställa in all tävlingsverksamhet fram till och med den 24 november. Beslut om förlängning kan ske.

Vår bedömning i samråd med Svenska RF är att samtliga andra arrangemang, utöver ridskoleverksamhet och enskild träning, ställs in, skjuts fram eller genomförs digitalt. Anser klubbarna att de kan genomföra aktiviteten fysiskt så ska en riskbedömning göras.

Mer information finns att läsa på följande sidor:

Svenska Ridsportförbundet har sammanställt vanliga frågor och svar som rör smittläget och ridsportens verksamhet, ni hittar dem HÄR.

Håll avstånd och ta personligt ansvar:

  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, i minst 20 sekunder
  • Håll ordentligt avstånd till andra både inomhus och utomhus