Hem / Aktuellt / 2021 / 07 / Informationsbrev till förening

Informationsbrev till förening

Här hittar ni information om vad som är på gång framöver i distriktet.

Äntligen är sommaren här med varmare temperaturer! Jag förstår att ni alla räknar ner dagarna eller redan gått på en välförtjänt semester efter att med bravur klarat av ännu ett halvår med restriktioner och rekommendationer. Äntligen ser vi en nedåtgående Coronakurva och med det minskade restriktioner.

Information från Svenska Ridsportförbundet
Nu har vi öppnat upp för nomineringar till Ridsportens Trygghetspris! Priset uppmärksammar unga ledare som bidrar till en ännu tryggare ridsport. Priset är instiftat genom satsningen "Trygga ledare" som genomförs av Svenska Ridsportförbundet och Stiftelsen Friends tack vare stöd från Hugo Stenbecks Stiftelse. Förutom utmärkelse och hederspris, får vinnaren en skräddarsydd utbildning från Stiftelsen Friends till ett värde av cirka 20 000 kr. Ni hittar med information om priset på hemsidan: Ridsportens Trygghetspris - Svenska Ridsportförbundet

Information från Mittsvenska Ridsportförbundet

Kansliet håller semesterstängt under veckorna 28-31. Vid brådskande ärenden när ni oss under denna period på This is a mailto link.

Tävling

Nu har lättnader i pandemireglerna trätt i kraft. Från och med den 1 juli kan arrangörer tillåta publik. Det ska då framgå av propositionen. Läs mer om vad som gäller i den nya versionen av tillfälliga TR, en mark up-version med ändringar i rött. 

DM och divisioner

Utifrån de lättnader som nu kommit gällande restriktioner för tävling så har nu tävlingssektionen planerat för att genomföra vissa divisioner under sensommar och höst. Mer information och regelverk hittar du här. Så härligt att vi äntligen kan komma i gång med lagserier igen! Sista anmälningsdag är 12 juli.

Distriktsmästerskapet (DM) är endast öppet för ryttare tävlande för klubb ansluten till Mittsvenska Ridsportförbundet. Ibland kan DM genomföras i annat distrikt.

Utbildning

Nu ligger höstens kurser med färdiga datum i kalendern på hemsidan.

Nu när tävlingarna äntligen öppnat upp kommer Maria Lindgren hålla i en Equipeutbildning den 16 och 18 augusti. Vill du lära dig mer om arbete i sekretariat? Anmäl dig till utbildningen senast den 11 augusti. Intresset för att gå Basutbildning för ridsportens ledare är stort, superroligt! Nästa kursstart är 31 augusti.

  • Equipeutbildning
  • Basutbildning för ridsportens ledare

Planerade kurser som inte är datumsatta

  • Ungdomsledarkurs
  • Banbyggarutbildning
  • Fortbildning för tränare och ridlärare

Saknar ni någon kurs i listan ovanför? Tveka inte att kontakta kansliet på 070 556 29 19 eller This is a mailto link

Övriga träffar

Ungdomsansvariga för ungdom i distriktet tillsammans med Anna Holmgren från centrala ungdomssektionen planerar för en uppföljande ungdomsträff. Detta är ett perfekt tillfälle att träffas mellan föreningarna för att bolla tankar och idéer.

Tillsammans med RF-SISU region Västernorrland och region Jämtland/Härjedalen träffas distrikt och föreningsordförande den 10 augusti för att stämma av status i vårt arbete i ridsporten, diskuterar utmaningar och delar med oss av exempel. Under träffen gästas vi också av Birgitta Lindstrand i hennes roll som Föreningsrådgivare.

Vi kommer även regelbundet fortsätta med våra uppskattade Lunchseminarium med Caroline Frank, distriktsordförande som moderator.

Det var allt för denna gång.

Jag önskar er en riktigt härlig sommar! 😊

Med Vänliga Hälsningar

Emma Lundh, Mittsvenska Ridsportförbundet