Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2020 / Inställda DM

Inställda NM och DM 2020

Inställda NM och DM 2020. Läs mer via länken.

Vid norrmötet (dvs. de fyra norra distriktens tävlingsmöte) har vi tagit beslut att inte genomföra NM 2020. Detta utifrån det rådande läget så tog vi det gemensamma beslutet.

Vid Tävlingssektionens möte den 23 juni beslutade vi även att ställa in årets DM i Norrbotten. Tävlingstillfällena är ytterst begränsade, både i antal tillfällen och möjligheten till antal starter att det inte är försvarbart att genomföra mästerskap när våra ekipage inte hunnit ges möjlighet (eller i ytterst begränsad omfattning) att under året att starta sina ponnyer och hästar före ett mästerskap. Vi har ett stort tryck på våra tävlingar och alla vill tävla och vi har därför ett ansvar att begränsa oss. Vi vill såklart att tävlingarna ska komma igång på en nivå och på ett sätt som fungerar, på en nivå som är genomförbart ur flera olika perspektiv. Vi behöver tänka på hästarnas välfärd och vårt gemensamma ansvar i denna situation. 

Detta gäller samtliga grenar och kategorier 2020. Vi tar nya tag mot 2021 och hoppas att DM och NM kan genomföras! 

Till våra arrangörer vill vi också passa på att uppmana er att i god tid ta kontakt med respektive grenledare i distriktet inför skapandet av era propositioner. Tänk på att en proposition ska vara inskickad i TDB två månader före tävlingsstart så börja gärna dialogen med grenledaren före det.

Ha en fin sommar! 

Länk till SvRF aktuella info om Corona

/Tävlingssektionen