Hem / Aktuellt / Egna nyheter / 2022 / Utdelade utmärkelser

Utdelade utmärkelser

I anslutning till 2022 års distriktsårsmöte delades ett antal utmärkelser ut till våra klubbar och enskilda medlemmar. Klicka på länken så kan du läsa vem som fått vad.

Här nedan följer utmärkelser och motivering:

ÅRETS RIDLÄRARE - Marie Viklund, Piteå Ridklubb

Marie har arbetat på PRK sedan 2007. Hon är hästansvarig och utbildar ridklubbens lektionshästar. Marie ser alltid till hästarnas bästa, så ridskolehästarna är i trygga händer. Marie är lugn och metodisk, men samtidigt peppande och hjälper eleverna att utvecklas. Hon har hand om specialgrupper i hoppning på ridskolan, och är mycket populär som instruktör på alla nivåer. Marie har även utbildat många egna hästar och andras hästar. Hennes huvudgren är hoppning, där hon rönt stora framgångar, både i elitlag och individuellt. Marie rider fantastiskt mjukt och fint och får hästarna trygga och med självförtroende.

Fr.v Marie Viklund, Piteå Ridklubb (Årets Ridlärare); Hannah Söderholm, Ridsällskapet Balans (Årets Ridsportledare).På bilden ovan Fr.v Marie Viklund, Piteå Ridklubb (Årets Ridlärare);
Hannah Söderholm, Ridsällskapet Balans (Årets Ridsportledare).


ÅRETS RIDSPORTLEDARE - Hannah Söderholm, Ridsällskapet Balans

Hannah visar stort engagemang till sina elever hon undervisar. Hon bryr sig om alla oavsett nivå, ålder och svårigheter och försöker alltid hitta en lösning som passar individen och hästen. Hannah är ett stort stöd för föreningens ungdomssektion där hon själv tidigare varit engagerad. Hon bidrar nu med kunskap och erfarenhet till våra nya medlemmar. Hannah hjälper till att styra upp och ger input hur man kan lösa och genomföra saker på ett smidigt sätt.

Hannah är nästan alltid i stallet och bidrar med ett stort stöd till alla både ryttare och hästar. Hon har en god kännedom om alla hästar på stallet och tänker alltid på deras bästa, hästens hälsa och välbefinnande går alltid i första hand.

Hannah har även ett stort intresse, kunskap och kännedom för tävling och tävlingsarrangemang. Hon är föreningens eldsjäl när det gäller att styra upp våra tävlingsryttare och tävlingsarrangemang.

ÅRETS ELDSJÄL - Emma Nordh, Älvsby Ryttarförening

Emmas ideella arbete i föreningen och med sitt brinnande intresse för allas delaktighet, oavsett om det gäller att anordna tävlingar eller stå som tränare varje helg till elever. Emma har alltid samma energi och engagemang. För ridklubben är Emma en sann förebild.

ÅRETS MEDHJÄLPARE/HÄSTSKÖTARE - Alvina Wikström, Vuollerims Ridklubb

Alvina är positiv och lyhörd och är med sitt trygga ledarskap ridklubbens fasta ankare. Hon tar sig alltid tid att ställa upp för alla. Överallt sprider Alvina glädje: i stallet, på lektioner där hon leder, stöttar, hjälper och uppmuntrar, inte minst de blyga som genom henne får mod att våga. Alvina mockar, packar hö, putsar sadlar och träns och ser till att hästarna har det bra, både inne i stallet och ute i hagarna.

På bilden ovan fr.v Marie Nilsson Lundberg, Norrbottens Ridsportförbund; Alvina Wikström, Vuollerims Ridklubb - Årets Hästskötare/Medhjälpare

Även distriktets ungdomssektion (DUS) delade ut några utmärkelser under dagen:

ÅRETS UNGDOMSSEKTION - Piteå Ridklubb

Trots att pandemin satt käppar i hjulet för många saker har Piteå RKs US ändå krigat på, hållit humöret uppe och gjort allt i sin makt för att anordna aktiviteter för barnen. Även fast man inte har fått träffas är nog gemenskapen mellan klubbens ungdomar den bästa på länge. Ett enormt deltagarantal på spökkvällen (under en kort tid när restriktionerna var i princip borta) gjorde att fler fick upp ögonen för ridklubben, och nu har det alltid fullsatta aktiviteter med många på reservlistan. Eftersom dom haft ett så bra år trots pandemin förtjänar Piteå RK att vinna årets ungdomssektion! 

ÅRETS UNGDOMSLEDARE - Ebba Jonsson, Piteå Ridklubb

Ebba är kunnig, inspirerande och en glädjespridare. Hon förtjänar verkligen lite extra pepp och uppskattning