Hem / Om oss / Medlemskap i förening/förbund

Medlemskap i förening/förbund

Alla som är medlem i en ridklubb som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet är automatiskt med i förbundet.
Att vara med i det ideella arbetet i en förening skapar samhörighet och ger många vänner med samma intresse som Du själv har.
Det är klubbarna som är medlemmar i Svenska Ridsportförbundet men även den enskilda klubbmedlemmen har nytta av det arbete som förbundet gör.

Rida på ridskola?
Alla är välkomna att börja rida, ung såväl gammal. Alla ridskolor som är anslutna till Ridsportförbundet har ett krav att man blir medlem.
Ridskolorna brukar anordna märkestagning och andra avsuttna arrangemang. Är man under 25 år blir automatisk medlem i Ungdomssektionen och kan vara med på deras roliga arrangemang.
Vill man sedan utvecklas som ledare och/eller nåt annat så ordnar klubben kurser och studiecirklar.

Medlemstidningen Häst&Ryttare
Som medlem i en klubb får Du vår medlemstidning Häst & Ryttare. Tidningen ingår i medlemsavgiften och kommer direkt hem i brevlådan.
Förutom aktuell information från förbundet kan Du läsa om allt möjligt som är av intresse för den hästintresserade, som olika grenar, träningstips, ryttarprofiler, hästskötsel och mycket mer.

OBS! Är du medlem i en SvRF-ansluten förening men du får ingen tidning??? I så fall kan det vara så att din klubb ej har redovisat in sina medlemmar till SvRF. Tag då kontakt med din förening och KRÄV att de ordnar saken - det är din rätt att få din medlemstidning!

Tävla
Vill du tävla är det via din klubb du tar grönt kort och sedan löser tävlingslicens. Ridsportförbundet fastställer också regler för tävlingar och registrerar resultat från regional tävling och uppåt.
Via våra medlemsföreningar arrangerar Svenska Ridsportförbundet tävlingar på alla nivåer.

Ridsportens företrädare i samhället
Ridsportförbundet har nästan ett tusen medlemsklubbar med totalt närmare 200 000 medlemmar. Tillsammans är vi starka och några av förbundets uppgifter är att företräda ridsporten gentemot myndigheter, politiker och samhälle och att leda vägen i viktiga idrottspolitiska frågor.

Säkerhet

Ridsportförbundet fokuserar jämt på säkerhet både på ridskolor och tävlingar.

Är du med i en klubb som ännu inte sökt medlemskap i Förbundet?
Gå med! Många ekonomiska fördelar finns det eftersom klubben har möjlighet att söka lokalt aktivitetsstöd och projekt via idrottslyftet. Andra fördelar är att distriktet ordnar kurser för ledare och tävlingsfunktionärer, teoretiska hästkunskapstävlingar exempelvis Vi i Stallet och Hästkunskap Cup.