Hem / Utbildning / Grönt Kort

Grönt Kort

Alla som tävlar från lokal tävling och uppåt ska ha tagit Grönt Kort.

Fr.o.m 1 januari 2011 är det NYA REGLER för Grönt Kort - bl.a så är det endast klubbar som har Grönt Kort ansvariga som genomgått Handledarutbildning som får ha Grönt Kort kurs (obligatorisk för ryttare under 18 år) samt del- och slutprov för kortet.

Klicka här så kommer du till regler gällande Grönt Kort.

Obs! Det kommer pga ovanstående förändringar INTE vara möjligt att skaffa sig Grönt kort "i sista minuten" - se därför till att planera och vara ute i god tid om du avser att börja tävla!

 

Angående registrering av Grönt Kort i TDB:

Endast de som löste licens 2011 har automatiskt fått sitt Gröna Kort registrerat i TDB. Detta eftersom det är många som genom åren gjort Grönt Kort men som kanske aldrig har/kommer att tävla. Först då man avser lösa licens (och lagt upp en användare i TDB) kontaktar man då distriktet för att få sitt GK registrerat i TDB. Maila eller ring - ange ditt namn, personnummer, klubbtillhörighet o gärna GK nr.

Har du tagit Grönt kort för länge sedan är det enklast att fota/scanna in ditt Gröna Kort och maila det till oss. Om du inte har kortet kvar är det att ta om kortet som gäller. Är du vuxen behöver du inte gå kursen (även om det rekommenderas om det är länge sedan du tävlade, en hel del har förändrats i regelverket) utan kan direkt göra del- och slutprov. Beroende om du kan verifiera att du tagit kortet kan registering i TDB därför ta olika lång tid.

Nytaget Grönt kort:
Har du tagit kortet i år måste vi få in betalning samt alla handlingar från din klubbs provledare innan vi gör en registrering i TDB.

För att vi skall KUNNA registrera ditt Gröna kort i TDB måste du även innan ha lagt upp en användare i systemet.

Under semestertider (15 juni-15 augusti - tidpunkt för semester kan variera, för aktuellt år se kansliinformationen) får man räkna med längre handläggningstid för att få sitt Gröna Kort registrerat i TDB. Var därför ute i god tid innan planerad anmälan till tävling, helst innan 1 juni för att vara på den säkra sidan.