Hem / Utbildning / Sök våra utbildningar

Basutbildning för ridsportens ledare


Ledarna inom ridsporten är förebilder för övriga medlemmar och har en särskilt viktig roll i organisationen. Målet med Basutbildning för ridsportens ledare är därför att alla ledare ska få en god grund att stå på så att de kan känna sig trygga med sitt uppdrag och fortsätta utvecklas inom ridsporten. Basutbildning vänder sig till nuvarande och blivande ledare inom ridsporten, till exempel tränare, ridlärare, lagledare, funktionärer och förtroendevalda. OBS! Rekommenderad minimiålder minst 18 år. 


Datum: Lördag 11 december 2021

Plats: Luleå, lokal meddelas senare

Tid: 10.00-ca 17.00

Kurskostnad: 900 kr (inkl kursmaterial, fika och lätt lunch)

Anmälan görs via länken till höger SENAST 10 november. 

Material: Kursmaterialet inklusive utbildningsplan och hemuppgift skickas till dig i god tid före utbildningsträffen.

Observera! Rekommenderad minimiålder 18 årFrån och med 2017 är basutbildningen obligatorisk och ett behörighetskrav för att bli utbildare i Grönt kort, Ridledarutbildning och central och regional funktionärsutbildning. När det gäller Ungdomsledarutbildning så är det önskvärt med genomgången Basutbildning men eftersom minimiåldrarna är 16 år på ULK och rekommenderat 18 år på Basutbildningen så är det inget krav.

Dessutom är Basutbildningen för ridsportens ledare fr.o.m 2018 obligatorisk och ett behörighetskrav till utbildningarna Funktionsnedsättning och delaktighet steg III, samtliga regionala och centrala funktionärsutbildningar, Ridledarutbildningen, Svensk Ridlärare I samt till C-tränarutbildningen.

Utbildningsplan: Basutbildning för ridsportens ledare består av:

- webbaserade studier (ca 10 studietimmar) och

- en utbildningsträff (ca 8 studietimmar)

Efter anmälningstidens utgång får du bekräftelse och arbetsbok med inloggningskod till utbildningens websida - webbaserade studier skall göras innan träffen den 3 oktober (detta är beräknat till 10 studietimmar x 45 min så börja inte för sent!)

Här kan du gå in på utbildningens websida och se delar av innehållet 

Utbildningar samt övriga träffar och aktiviteter ska genomföras utifrån allmänna råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter.

Vi som anordnare har gjort en riskbedömning för att säkerställa att aktiviteten är möjlig att genomföra men vi behöver alla ta ansvar och hjälpas åt för att minska smittspridning. 

Därför måste alla:

  • Hålla avstånd
  • Tvätta händerna ofta
  • Om du behöver - hosta och nys i armvecket
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun
  • Stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk  

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att du som är 70 år eller äldre begränsar dina nära kontakter och håller fysiskt avstånd till människor som du inte bor med. Det är särskilt viktigt inomhus.

Norrbottens Ridsportförbund genomför kursen med stöd av