Hem / Utbildning / Sök våra utbildningar

Föreningsutveckling - tema Framgångsrik förening


Nu samlar vi länets klubbar till en utbildningshelg!
Kom för fortbildning, inspirerande diskussioner och erfarenhetsutbyte med andra klubbar/styrelser. Du kan välja att delta en eller två dagar. Tvådagarskonferensen är KRAFTIGT SUBVENTIONERAD med Idrottslyftsmedel från SvRF, AGRIA samt distriktets egna medel.


Vi vänder oss i första hand till dig är verksam i en förenings styrelse, kommitté eller arbetsgrupp men även anställda och övriga intresserade från klubben. Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, erfaren eller oerfaren.

Tid lördag kl 10.00-18.30, söndag kl 9.00-15.00. Vi avslutar med fika för den som vill.

Sista anmälningsdag: tisdag 19 oktober

Kostnad 2-dagars konferens
(lördag kl 10.00-söndag kl 15.00), 500 kr/person med del i dubbelrum (enkelrumstillägg 300 kr), mat inkl 2 rätters middag. 

2-rätters Middag lördag 
(ingår i kursavgiften). Halstrad lax med forellromssås, spenat, sockerärtor och kräftpotatis + tiramisu smaksatt med amaretto som serveras med körsbär. Ange i anmälan om du har specialkost, då får du ett likvärdigt alternativ till ovanstående. 

Önskar du endast delta en av dagarna?
Ange detta i anmälan - kostnaden är densamma, 500 kr/deltagare.

Behöver du komma redan på fredag och/eller har lång resväg?
Extra hotellnatt kan bokas via anmälan, kostar 400 kr/person i dubbelrum, 700 kr/person i enkelrum. För dig som har resväg över 10 mil enkel väg, subventionerar distriktet denna extra hotellnatt (dubbelrum, ev enkelrumstillägg får du/klubben betala själv). För dig som bor utanför fyrkanten betalas resersättning (billigaste färdmedel) - reseräkning får du på konferensen.

Ur innehållet (mer exakt tidsschema kommer när det är fastställt):
- Aktuell info från distriktet
- Marknadsföring/sponsring (Frida Mattson/Framtidsbanken, Li Skarin) 
- De fem domänerna - betydelsen för hästsporten i framtiden? (Ulla Ekström von Essen/Hästvälfärdsrådet SvRF, Ulrika Alm Bergvall/etolog)
- Workshops "Framtidsspaning distriktet - utmaningar/möjligheter" ridskola/tävling
- Vår ridsportförening (Petra Mörtsjö, SISU)
- Säkerhet för häst och människa

Helgen genomförs i samarbete med Region Norrbotten, AGRIA samt med hjälp av Idrottslyftets projektbidrag via SvRF.

Utbildningar samt övriga träffar och aktiviteter ska genomföras utifrån allmänna råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter. Vi reserverar oss därför för ändrade smittskyddsregler även om för ögonblicket alla restriktioner är hävda.


Vi som anordnare har gjort en riskbedömning för att säkerställa att aktiviteten är möjlig att genomföra men vi behöver alla ta ansvar och hjälpas åt för att minska smittspridning, tänk därför på nedanstående även fortsatt. 

Tänk på att:

  • Hålla avstånd
  • Tvätta händerna ofta
  • Om du behöver - hosta och nys i armvecket
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun
  • Stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk  

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att du som är 70 år eller äldre begränsar dina nära kontakter och håller fysiskt avstånd till människor som du inte bor med. Det är särskilt viktigt inomhus.

Norrbottens Ridsportförbund genomför kursen med stöd av