Hem / Aktuellt / Egna nyheter / Ryttarutveckling special

Ryttarutveckling special

Vill du utveckla dig som tävlingsryttare? Nu finns möjligheten att under tre tillfällen satsa lite extra på dig själv som idrottare. Tre föreläsningar som handlar om satsning och målsättning, träning för ryttare och att träna sin häst för hållbarhet.

i kan alla öka vår prestation på den nivå vi är på. Föreläsningsserien vänder sig till dig som är tävlingsryttare eller intresserad av att börja tävla. Ryttare i åldern 15-25 år får ett rabatterat pris på den här föreläsningsserien då normalt Ryttarutveckling nivå 2 vänder sig till den här åldersgruppen men alla är välkomna!

Träffarna sker via Teams och länk kommer till den mejladress du anger i anmälan. Föreläsningsserien är ett samarbete mellan Värmlands Ridsportförbund och Örebro Läns Ridsportförbund.

Mentalträning - satsning och målsättning

Onsdagen den 13 oktober kl 18.00-20.30

Föreläsare Lotta Wanning som är ridlärare SRL II och C-tränare i dressyr, hon har utbildning som mentalrådgivare/idrotts psykologisk rådgivare och i ledarskap och coaching.

En bra prestation kräver planering och målsättning. Hur det går till, hur vi ska sätta våra mål och även nå dem pratar Lotta om under den här föreläsningen.

Träning för ryttare

Torsdagen den 28 oktober kl. 18.00-20.00

Föreläsare Anneli Häll som är personlig tränare och coach, drivit egen träningsanläggning och är ryttare.

Anneli kommer berätta mer om bra träning för ryttaren. Både styrka och rörlighet och visa bra övningar som vi kan använda för att förbättra våra prestationer på hästryggen.

Prestera på topp - med hästen i fokus

Onsdagen den 10 november kl. 18.00-20.30

Föreläsare Nina Känsälä som är ridlärare SRL III, hippolog, B-tränare i dressyr samt forska på hästens välfärd vid SLU.

Den här föreläsningen handlar om hästens välfärd och hur vi ska göra ett bra träningsupplägg för prestation och hållbarhet. Vi får även information om och hur munkollen går till.

Anmälan: via den här länken https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1529005
Ange din mejladress i anmälan. Anmälan är bindande efter sista anmälningsdag som är den 3 oktober.
Här kan du läsa mer om våra regler för anmälan och avanmälan.

Kostnad: 200kr för alla i åldern 15-25 år, 300kr för övriga.

Frågor: Kontakta Värmlands Ridsportförbunds kansli This is a mailto link