Hem / Aktuellt / Egna nyheter / Info om föreningarnas årsmöten

Info om föreningarnas årsmöten

Årsmötet är föreningens viktigaste möte. För 2021 är grundregeln att årsmöten ska genomföras på ordinarie tid, det vill säga i enlighet med föreningens stadgar, i februari. RF har tagit fram en guide för att genomföra årsmötet digitalt.

I och med de restriktioner från regeringen som råder i dagsläget är utgångspunkten att årsmöten ska genomföras digitalt.

Riksidrottsförbundet tog redan inför årsmöten 2020 fram en guide för hur ett möte kan genomföras digitalt, och med vilka hjälpmedel.

Det finns en rad olika tekniska hjälpmedel för att genomföra ett digitalt årsmöte. De två huvudfunktionerna som är viktiga vid ett digitalt årsmöte är:

  • Video (ljud och bild).
  • Mötesadministration för till exempel dagordning och röstning.

Riksidrottsförbundet har tagit fram information och guider till olika program för digitalt möte. Läs mer här - det finns även en teknisk guide, checklista till mötesarrangören och praktisk information för deltagarna.

Om er förening behöver ha hjälp och stöd för att komma igång med digitala årsmöten, kontakta en idrottskonsulent i ert RF-SISU distrikt. Distrikt - SISU Idrottsutbildarna

Förbundsstämma och distriktsårsmöten

Svenska Ridsportförbundets förbundsstämma äger rum den 8 maj. Vi återkommer med information om hur stämman rent praktiskt ska genomföras, digifysiskt eller bara digitalt, beroende på smittläget och rådande restriktioner.


Distriktets årsmöte äger rum 24 mars.