Hem / Evenemang / Ridsportgalan 7/2 2020

Ridsportgalan 7/2 2020

HÄR köper du dina biljetter till ridsportgalan!

Det har kommit in rekordmånga nomineringar och nu har jurygruppen efter hårt arbete valt ut två stycken som har gått vidare inom varje kategori som man kan rösta på fram till 1/2 2020. Vinnaren utses och prisas på galan.

Alla som gått vidare i nomineringsprocessen får gå på galan för halva priset och anmäler sig via mail till This is a mailto link

Klicka HÄR  för att komma till röstningen och motiveringar.

De nominerade är:

Årets Funktionär:

Niklas Sörensen

Kristina Martinsson

Vinnaren är Kristina Martinsson!!

Kicki är personen som alltid är funktionär på RKK’s tävlingar. Hon är alltid glad och positiv och möter alla med ett leende. På dressyrtävlingarna har hon ofta flera olika roller, allt ifrån prisutdelningsansvarig till stallchef till pressansvarig till att fixa sponsorer och att vattna banorna. På hopptävlingarna är hon med och planerar menyer och inköp, samt står i cafeterian. Trots mycket att göra från morgon till kväll är hon alltid mån om att de tävlande och funktionärer ska må bra, och tar sig gärna tiden att prata med folk om hur de haft det under dagen. Hon är ofta på anläggningen mer än en vecka före tävlingen och fixar med förberedelser för att anläggningen ska vara i bra skick. Hon lämnar inget åt slumpen, utan är gärna kvar en halvtimme extra på kvällen för att fixa med nåt så det blir riktigt bra, och inte bara halvdant. Det som gör det så roligt att vara funktionär ihop med henne är att oavsett väder, tid på dygnet eller dag, så gnäller hon aldrig och har alltid lösningar på problem som uppstår, oavsett vad det än gäller. Hon har alltid nya idéer på hur vi ska göra tävlingen ännu bättre till nästa gång, hon tänker alltid framåt och ser möjligheter!  
 

______________________________

Årets Groom/BOB:

Henrik Johansson

Joacim Storm

Vinnaren är, Henrik Johansson!!

Henrik ställer alltid upp i vått och torrt, oavsett humör, oavsett vad för andra aktiviteter som kan ses roligare som dyker upp så är Henrik ALLTID med på tävlingar, träningar, kurser, föreläsningar och allt annat hästrelaterat. Henrik VILL alltid lära sig mer om hästar och ridsporten. Henrik ser alltid till hästens bästa! Han är hängiven till sporten och engagerad till 110%. Henrik är dessutom jordnära och sprider glädje på tävlingar och arrangemang. Han är ordentlig och ser till att det som ska göras blir gjort och sätter alltid hästen främst. Han hjälper till att analyserar och ger tips och red. Är noggrann, samarbetsvillig och stödjande och är fenomenal på att hitta lösningar.

_______________________________

Årets Tävlingsarrangör:

Ryttarkamraterna Kumla

Örebro Ryttarteam

Vinnaren är Ryttarkamraterna Kumla!!


Ryttarkamraterna Kumla
Ryttarkamraterna Kumla arrangerar mycket välordnade och omtyckta tävlingar i både hoppning & dressyr.   Julihoppet, har arrangerats varje år i 25 års tid.   De nationella tävlingarna i ponnydressyr på våren, har på bara några år blivit omåttligt populära. Tävlingarna har blivit nåt som ponnyryttare från hela landet planerar in när de lägger sin tävlingstermin. Även förbundet har uppmärksammat att tävlingarna håller hög klass och är välarrangerade och väljer ofta att förlägga kval och cuper till SIHS, Falsterbo, Development Tour m.m. där.   I dressyr har man också satsat på liknande koncept fast för storhäst, med både regionala och nationella klasser. Även denna tävling har blivit etablerad och många ekipage återkommer varje år. Sedan några år tillbaka har DM i dressyr för storhäst arrangerats på denna tävling. Likaså kval till Dressyrringens Int1 kür-cup, final i DIV 1 samt unghästkval både till Breeders och Elmia.   De har en anläggning som passar bra för den här typen av tävlingar och som hålls i ett fint skick och alltid är välkomnande. Funktionärerna är kunniga, glada och hjälpsamma. De gör alltid det där lilla extra för de tävlande, som till exempel att ge dem ett extra glas saft en varm sommardag.   Från cafeterian på kullen har man utsikt över hela tävlingsbanan och en stor del av anläggningen. Där serveras alltid hemlagad, god mat och hembakat fika till vettiga priser.

_______________________________

Årets Tävlingsprestation:

Emma Tingsby, Karlskoga Hästsportklubb

Nelly Lindgren, Örebro Ryttarteam

Vinnaren är, Nelly Lindgren!!


Nelly har tillsammans med sin b-ponny Stald Fox’s Mr Fox i år tagit tre SM-guld i hoppning, lag-SM tillsammans med Örebro RT (där de var ett av få ekipage som klarade båda omgångarna med noll fel) och individuellt utomhus-SM och inomhus-SM. De vann Baltic Cup totalt och tog 5 individuella segrar under cupen varav två i Grand Prix. Enligt tdb är de det ekipage som plockat flest poäng i år oavsett ponnykategori och gren. Det har ingen b-ponny lyckats med iaf de senaste 10 åren.

________________________________

Årets Ridskolehäst/ponny:

Jeff, Linde Ridskola

Princess Katie, Folkatorps Ridsportsällskap

Vinnaren är, Princess Katie!!

Princess Katie
Katie är ett perfekt exempel på hur en ridskolehäst ska vara! Hon fungerar lika bra med både unga och nervösa nybörjare som med vuxen- och specialgrupperna. Under 2019 har hon även fått följa med på pay&jump samt starta i dressyr vilket hon klarade galant. Hon är en ponny för alla åldrar, stora som små har glädje i att rida och lära sig av henne. Som ett barn som beskrev varför hon gillar Katie sa: Det är som att hon kan läsa mina tankar och alltid vet vad vi ska göra.  
Katie är den typ av häst som blir ens bästa vän, hon är en superhärlig och snäll individ som inte har något emot att kela lite i boxen varken innan eller efter ridpasset. Har man haft en mindre bra dag så finns hon där att krama och prata av sig till. På ridbanan ger hon inte allt gratis, men när man som ryttare gör rätt så ger hon en fantastisk ridkänsla, hon bidrar till att vi ridskoleelever ständigt utvecklas tillsammans med henne och de andra fina ponnyerna. Det finns inget bättre än att sitta på hennes rygg på en tur ut i skogen, Katie är tryggheten själv.

_________________________________

Årets Ridlärare/tränare:

Emma Johansson, Hallsbergs Ridklubb

Anna Valegren, Gyttorps Ridklubb

Vinnaren är, Anna Valegren!!

Anna är den bästa tränaren jag haft. Alltid glad och vill ens bästa. Ringer eller sms:ar direkt när man har varit och tävlat och frågar hur det kändes. Man kan ringa henne när som att rådfråga saker, t.ex. inför tävling vad man ska tänka på osv. Och har man varit och tränat för någon annan så vill hon veta direkt vad den tyckte, så hon själv kan ta en del av det. Denna tränare har största engagemanget i sina elever och vill att de ska komma så långt som möjligt inom ridningen. Anna tar sig verkligen tid för alla elever i stallet. Hon peppar och hjälper eleverna hitta knapparna för att komma vidare i sin ridning. Hon är positiv och hjälpsam.