Hem / Evenemang / Unghästclinic

Unghästclinic

Örebro Läns Ridsportförbund och SWB Örebro hälsar välkommen till unghästclinic med Jan Ove Olsson. Temat för dagen är sambandet mellan hästens exteriör och dess förmåga till prestation.

Jan-Ove är en av Sveriges mest meriterade unghästdomare. Han är SWB domare i exteriör och gångarter, avelsrådgivare och lagledare vid unghäst VM i dressyr. Jan-Ove är även dressyrtränare och domare upp till Int I. På clinicen kommer vi att rikta in oss på hästar 4-7 år. Jan-Ove kommer att inleda dagen med ett teoripass om hästens exteriör och sambandet mellan hästens exteriör och dess förmåga till prestation. Därefter kommer vi att få se tre grupper med två hästar från varje årskull, 4-6 åringar, där vi kan följa stegen i den unga hästens utbildning och få med oss en hel del matnyttiga tips och övningar. För att knyta ihop säcken kommer vi att titta på en 7-åring som genomför ett helt dressyrprogram under tiden som Jan-Ove kommenterar ritten.

Var: Kumla Ridklubb

Tid: den 9/4 -22 kl. 10.00 - ca 16.00

Kostnad: Biljett med fika och lunchpaket 400kr, enbart biljett 300kr.

Sista anmälan med mat: 3/4

Sista anmälan utan mat: 6/4

Betalning för anmälan samt ev. kost sker via swish till SWB Örebro nr: 123 613 8036. Betalningen för clinicen (300kr för bara biljett, 400kr för biljett med mat) ska ske i samband med anmälan.

Anmälan och betalningsinformation genom LÄNK

Vi vill gärna se länsekipage och länsfödda hästar!

Är du intresserad av att vara med? Om du har en SWB häst som är någorlunda i utvecklingsfas för sin ålder, eventuellt funderar på att rida unghästklasser eller kanske till o med siktar mot Breeders. Vi söker två 4-åringar, två 5-åringar, två 6-åringar och en 7-åring.

Välkommen med din intresseanmälan via LÄNK Frågor till Kicki Martinsson tel: 070-2679157

Här finns inbjudan som PDF