Hem / Egna nyheter / 04-06 / Årets ridlärare Malin Hansson

Årets ridlärare Malin Hansson

Nu kan du följa årets ridlärare Malin Hansson på ÖRFs instagram under några dagar, ostergotlands_ridsportforbund. Här på hemsidan kan du läsa Malins egen presentation och motiveringen till Årets ridlärare 2020.

Presentation av Malin

Malin Hansson 43 år och född i Munkedal, flyttade till Linköping 99 för att börja studera till ridlärare på Vreta. Fick ett par år senare jobb där och samtidigt examinerade jag mig till Svensk ridlärare level 2.

När Smedstad byggdes tänkte jag att det vore roligt att göra någonting nytt och fick jobb där när allt var precis nytt.

På Smedstad jobbar jag som ridlärare/stallchef vilket innebär att jag har övergripande ansvaret för hästar och stall och har en del lektioner, främst i dressyr men även lite hoppning ibland. Jag drivs av att se människor utvecklas ihop med hästen och vad hästen och ridningen ger så många människor.

Jag har alltid gillat att rida själv och även om jag själv har en häst som går GP dressyr tycker jag det är lika roligt att rida hästarna på ridskolan, jag har aldrig brytt mej om ras eller storlek på hästarna jag rider utan tycker det är fantastiskt kul att se vad man kan få fram av varje häst eller ponny.

Viktigt för mej är att respekten och hästens välmående står i fokus, både när jag rider och undervisar.

Även om jag i huvudsak tävlar i dressyr älskar jag att både hoppa och rida ut och något jag gör flera ggr i veckan.

I min undervisning brinner jag för grunder, mina elever har avverkat ett antal övergångar och hörnpasseringar samt mycket rakriktande arbete och jag tycker grundridning är så viktigt! Kan man göra det ”enkla” bra är rörelserna oftast inget problem samtidigt så får vi lättridna trevliga hästar som vill jobba.

Motivering till Årets ridlärare

Malin har med sitt positiva synsätt och glädje en förmåga att se alla elever och ta fram det bästa hos både elever och hästar. Malin drivs av att se eleverna utvecklas tillsammans med hästen och att se vilken betydelse hästen och ridningen har för så många människor. För Malin står hästarnas välmående och alla hästars lika värde i fokus.