Hem / Ungdom / Årets ungdomssektion och År... / Årets Ungdomssektion 2021 - Mantorpsryttarna

Årets Ungdomssektion 2021 - Mantorpsryttarna

Mantorpryttarnas Ungdomssektions styrelse består av 7 engagerade och idérika ungdomar, Elvira Almtun (ordförande), Elin Lindén, Julia Mathisen, Clara Nordenberg, Emma Nordenberg, Elin Vahlberg och Lina Hellström.

Motivering till priset Årets Ungdomssektion 2021:

För ungdomarna i US styrelse är det viktigt att vara goda förebilder inom ridsporten genom att alltid hälsa på varandra samt välkomna och inkludera alla. På tävling hejar man på varandra, gratulerar när det har gått bra, och tröstar när det har gått mindre bra.

US arbetar för att ha en fin sammanhållning i föreningen, trots svårigheter och utmaningar när man inte har en fast geografisk plats att samlas på. Mantorpsryttarna är en tävlingsförening, som inte är knuten till ett stall eller en ridskola, vilket innebär ett annan sorts arbete och andra utmaningar än när medlemmarna ses naturligt i stallet. Detta ställer krav på att vara i ständig kontakt med sina medlemmar via andra kanaler, som sociala medier och att arbeta med att skapa sammanhållning även om man inte ses så ofta.

2021 planerade och genomförde US tävlingen ”Jordgubbshoppet - Av Ryttare För Ryttare”. US planerade, arrangerade och genomförde en mycket lyckad tävling på i stort sett egen hand. De tog fram ett nytt koncept på tävling, tog ett stort ansvar med att vara funktionärer själva. Ett unikt och uppskattat arrangemang i distriktet.