Hem / Hållbar Ridsport / RE:RIDE

RE:RIDE

RE:RIDE är ett koncept som tagits fram av Skånes Ridsportförbund och som underlättar för oss inom ridsporten att både vara miljösmarta och göra det möjligt för fler att rida och vara i stallet. Idén går ut på att den som har ridkläder, ridskor, stövlar, säkerhetsväst eller annan ridutrustning som inte längre används lämnar det till RE:RIDE. Den som vill kan ta det man behöver. På RE:RIDE är allt gratis och öppet för alla. Vill man så får man givetvis swisha en valfri slant till sin förening.

Idén med någon form av återbruk finns redan idag på flera föreningar, ofta dock tyvärr lite i skymundan. Vår tanke är att göra det under en gemensam logga med målsättningen att lyfta hela konceptet till något inbjudande och attraktivt. Samtidigt som det bygger gemenskap och omtanke i föreningen.

Är ni er förening intresserad av att bidra till ett bättre klimat såväl i stallet som i det större perspektivet så hör av er till This is a mailto link så hjälper vi er gärna med en skylt eller med fler tips.

Föreningar som är med i RE:RIDE