Ridskolecupen

Skånes ridsportförbunds utbildnings- och ridskolesektion bjuder in alla våra ridskoleklubbar att vara med i Ridskolecupen. Målsättningen med serien är att erbjuda våra medlemmar som inte har egen häst att också få tävla i ett lag, i en serie, för sin klubb.

Tanken är naturligtvis att vi skall få behålla dessa ryttare inom vår sport genom att skapa samma klubbkänsla och mål med ridningen för den duktiga lektionsryttaren som privatryttarna får genom sin träning och seriedeltagande.

Rekommenderad miniålder 13, då kan serien även ”ingå” som en del av Grönt Kort tagandet. Övre ålder 20 år. Cupen är även öppen för ryttare med funktionsnedsättning.

ANMÄLNINGSLÄNK 
Anmäl innan den 30 juni.
Deltagande i Ridskolecupen 2021 är kostnadsfritt för anmälan inom ordinarie anmälningstid. Efteranmälan kommer faktureras 350kr. OBS! Ange kontaktuppgifter på ansvarig lagledare vid anmälan!


Läs mer här om tävlingsregler mm.

Arrangörsdokument

RYTTARRESPEKT

Pris för bästa ridsportanda kallad #ryttarrespekt delas ut vid finalen. Lagledaren tillsammans med lagdeltagarna nominerar en ryttare från något av de andra lagen. Nomineringen till priset ska ske i samband med anmälan till finalen – vid nomineringen motivera varför just denna person bör få priset. Christina Meynert (Regionschef Syd) från Hööks kommer dela ut priset #RYTTARRESPEKT till vinnaren:
Presentkort, samt en goodiebag ,att använda i valfri Hööks-butik. Giltigt i 2 år.

  • Våra värderingar utgår från allas lika värde och en tydlig demokrati där alla kan påverka. Utifrån ledorden ansvar, respekt, engagemang, glädje och tillsammans, arbetar vi för värderingar och en ridsportanda som är vårt gemensamma förhållningssätt gentemot hästar och människor.
  • Ridsportandan står för hög säkerhet, etik och moral. Den skapar trivsel och trygghet och hjälper oss att arbeta tillsammans och för våra hästars bästa. Ridsportandan gör det enklare för alla att ta ansvar och agera utifrån våra gemensamma värderingar. Det blir lätt att göra rätt. Ridsportandan skapar kraft i organisationen och gör att alla - aktiva, ledare och föräldrar – kan vara goda ambassadörer för ridsporten. Vi är bäst tillsammans!

Vi ser fram emot en trevlig finaldag på Flyinge där vi hoppas på att ni har många med er från ridskolorna som hejar fram era lag! 

Hööks Logga