Hem / Aktuellt / 2020 / Mörbylångadalen är årets ungdomssektion

Mörbylångadalen är årets ungdomssektion

Distriktets Ungdomssektion, DUS har nu utsett årets ungdomssektion i Småland 2019. Årets ungdomssektion kommer från Mörbylångadalens Ridsällskap på Öland.

Motivering lyder:

"Mörbylångadalens Ridsällskap har gått från ett läge där det för bara några år sedan inte fanns någon ungdomssektion alls till att ha en aktiv sektion med flertalet roliga aktiviteter och god sammanhållning. Detta trots att klubbens medlemmar är utspridda på olika ställen då det inte finns någon gemensam anläggning.

Det som utmärker sektionen är bland annat just det faktum att klubben inte har någon anläggning eller ridskola där alla medlemmar naturligt kan samlas, men ungdomarna löser det på andra sätt. Man har många aktiviteter och jobbar aktivt för att alla ska trivas och ha en rolig tid tillsammans i klubben.

Ungdomssektionen har möten och aktiviteter varje månad och man har väldigt roligt ihop. Varje år har man en rad aktiviteter så som luciashow, pay and jump, spökrunda, käpphästhoppning, US-kvällar, ponnyagility, loppis och spännande resor.

Deras motto är att ”allt går med lite vilja, glatt humör och ett brinnande hästintresse”. De beskrivs som ett härligt gäng som arbetar för en god sammanhållning och härlig stämning i klubben!"

Stort grattis och fortsatt lycka till med er verksamhet!

  • Vinnarna kommer att hedras på Smålands DUS-gala den 7 mars 2020 på Teleborgs Slott i Växjö.