Hem / Aktuellt / 2020 / Ölmstad är årets US

Ölmstad är årets US

Distriktets Ungdomssektion, DUS har nu utsett årets ungdomssektion i Småland 2020. Årets ungdomssektion kommer från Ölmstad Rid- och Körsällskap.

Motivering lyder:

"Ölmstad Rid- och Körsällskaps ungdomssektion, BUS är aktiva och jobbar stenhårt med planering och genomförande av aktiviteter för alla åldersgrupper. De anordnar bland annat "lov-fritids" under påsklov och höstlov sen flera år tillbaka, knatteläger för de allra minsta samt fredagsaktiviteter en gång i månaden där de provar annat än ridsport och bygger gemenskap. De anordnar resor, luciafirande, julpyntande av stallet och julgransplundring under julen och hästarnas show på sportlovet.

Det är ett gäng i åldern 10-23 år som är styrgrupp och de delar på ett väldigt bra vis arbetet mellan sig och gör många delaktiga. Samarbete med både personal, styrelse, tävlingssektion och cafésektion fungerar väldigt bra. De deltar alltid på ordinarie styrelsesammanträden med minst en person och delger huvudstyrelsen rapport om vad de gjort och vad de planerar.

Just nu ligger fokus på att samla pengar för att i samråd med personalen köpa in en riktig "BUS-ponny".

De är mycket i stallet och är måna om att förmedla kunskap och gemenskap till de yngre. De har jobbat en hel del med Trygg i stallet-materialet och har alltid hästarnas bästa i fokus när verksamhet planeras, Alla som vill går ULK-kurserna när de har uppnått åldern för det." 

Stort grattis och fortsatt lycka till med er verksamhet!

  • Vinnarna kommer att hedras i samband DUS årsmöte 2021 och får även fina priser och diplom från Svenska Ridsportförbundet. 
  • Även Årets ungdomsledare 2020 har utsetts, läs mer HÄR.