Hem / Aktuellt / 2020 / Ridledarkurs

Ridledarkurs

Drömmer du om att arbeta med människor och hästar? Att utbilda sig till ridledare är en väg till att kunna arbeta på en ridskola för att då leda elever i både teori- och enstaka ridlektioner.

Att gå Ridledarkursen ger en bra grund för att senare söka vidare till Ridlärarutbildningen eller som förberedelse för ett framtida yrkesprov. Skånes Ridsportförbund och Smålands Ridsportförbund genomför i samarbete Ridledarkursen 2020.

Utbildningens upplägg är att man går två delar, för att ge hästar och deltagare de bästa förutsättningarna för att tillgodogöra sig utbildningen. 

Kraven för att få gå Ridledarutbildningen är att du under året fyller minst 18 år och har gått kursen Basutbildningen för ridsportens ledare. Smålands Ridsportförbund anordnar en Basutbildning 18 april 2020, mer information finns HÄR.

När:
Del 1: 9-13 april 2020
Del 2: 22 juni-5 juli 2020

Var: Bollerups Lantbruksinstitut och Naturbruksgymnasium, Tomelilla 

Kursledare: Susanne Axén

Utbildningsmål: Eleven skall efter genomgången kurs under handledare kunna leda elementära lektioner i ridning och i teoretiska ämnen som följer upp ridningen samt bör ha personlig färdighet i ridning och teoretiska kunskaper i ridning och hästkunskap, som motsvarar godkänt prov för ryttarmärke Brons.

Hästar: Eleven skall till del 2 av kursen medföra en häst. Hästen skall ha uppnått minst 6 års ålder samt ha en utbildningsståndpunkt motsvarande tävlingsmässigt - Lätt B i dressyr och 0.90 i hoppning.

Ridprov: Sökande skall avlägga ridprov. Hoppning ingår i provet. Ridprovet hålls den 15 mars 2020 Landskrona Ridklubb. Mer info och anmälan ridprovet finns HÄR. Ridprovet kostar 450 kr inkl. fika. 

Kostnad: Hela kursen kostar 24 000 kr. Föreningen kan söka delfinansiering upp till 8000 kr/deltagare via Svenska Ridsportförbundets projektstöd för utbildningar, läs mer om det på Svenska Ridsportförbundets hemsida

I kostnaden ingår:
Del 1:
kost, ridning på lånad skolhäst samt visst kursmaterial. Ett fåtal rum kan erbjudas mot extra kostnad, 1750 kr.

Del 2: logi i enkelrum, kost, uppstallning inkl. strö och grovfoder för en egen medtagen häst samt visst kursmaterial.

Ansökan: Läs mer och ansök HÄR senast 28 februari. 

OBS! Kursen kan enbart genomföras med 12 deltagare.